Türkiye'nin Silikon Vadisi İçin Kanun Teklifi

Son dakika haberi: Türkiye'de yazılım merkezi kurulması ve yazılım işi yapan yerlerin burada toplanması için MHP'li Halil Öztürk bir kanun teklifi hazırladı.

Türkiye'nin Silikon Vadisi İçin Kanun Teklifi

Türkiye'nin Silikon Vadisi için kanun teklifi.

MHP Milletvekili Avukat Halil Öztürk bir kanuın teklifi verdi. Verilen kanun teklifinde Türkiye'de yazılım işi yapan şirketlerin tek bölgede toplanması ve ABD'deki gibi Silikon Vadisi kurulması ön görüldü. MHP'li Vekil tarafından Meclis'e sunulan Yazılım Geliştirme Bölgesi Kanun Teklifi'nin özetinde şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, yazılım ya da yazılım odaklı ürün geliştirilmesi amacı taşıyan girişimlerin özel bir bölgede kurularak faaliyet göstermesi ve desteklenmesi için 'Yazılım Geliştirme Bölgesi'nin kurulması amaçlanmaktadır."

KOMİSYONA GELDİ

Söz konusu kanun teklifi TBMM'ye geldi ve görüşülmesi için komisyonlara gönderildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen söz konusu teklifte, yazılım işi yapan firmaların özel bir bölgeye toplanması ve faaliyetlerini bu bölgede yapmaları istendi. 

İşte kanun teklifinin metni: