Torba Yasadan Zam ve Kredi Borç Yapılandırması Çıktı

Son dakika haberi: AK Parti tarafından bir kanun teklifi hazırlandı ve hazırlanan kanun teklifinden zam ile borç yapılandırması çıktı.

Torba Yasadan Zam ve Kredi Borç Yapılandırması Çıktı

Torba yasadan zam ve borç yapılandırması çıktı.

AK Parti bir kanun teklifi hazırladı ve söz konusu teklife son şekli verildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen kanun teklifinde kurumlar vergisi oranında yüzde 5'lik artış yapılacağı görülürken borç yapılandırması da çıktı.

Sunulan kanun teklifinde içecek ve yiyecek sektöründe faaliyet göstermekte olan çalışanların sosyal güvenlik primlerinin işsizlik fonundan karşıulanacağına ve yine bu sektörde çalışan personellere nisan ile mayıs aylarında 1500 TL nakdi ücret ödemesi yapılacağına yer verildi. 

Söz konusu teklif ile analık ve hastalık sigortasından ödenecek geçici iş görmezlik ödeneğine esas günlük kazancın hesabında iş göremezliğin başladığı tairhten önceki 12 ayın dikkate alınması şeklinde değiştirilecek. 

BORÇ YAPILANDIRMASI

Kanun teklifi ile bazı borçlara da yapılandırma geliyor. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ile takibe düşen kredilerin yüzde 18 ve yüzde 12 faizle yapılandırılması planlanıyor. 

Dünya Gazetesi'nden Ali Ekber Yıldırım bugün kaleme aldığı yazısında torba yasadaki düzenlemeleri şu şekilde aktardı: 

31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla Tarım Kredi Kooperatiflere olan borçların yapılandırılması ve kredilerin yüzde 12 ile yüzde 18 basit usulde faiz uygulanacak. 

YAPILANDIRMA TAM ÇÖZÜM OLMAZ

Çiftçiler uzun bir süreden beri Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası kredilerinde yapılandırma istiyordu. Ancak bu yapılandırma ve bu faiz oranları ile borçlarını ödemeleri zor görünüyor. Zor dönemler geçiren çiftçiler, düzenlemenin daha detaylı olmasını istiyor. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA