TBMM'de Kavga: AK Parti ile CHP'li Vekiller Arasında Kavga

Son dakika haberiş: TBMM Genel Kurulu'nda bir kavga çıktı. AK Partili Cahit Özkan ile CHP'li Engin Özkoç'un karşılıklı açıklamaları sonrası gerilen ortamda yumruklar sıkıldı.

TBMM'de Kavga: AK Parti ile CHP'li Vekiller Arasında Kavga

TBMM'de kavga çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kavga çıktı. AK Parti ile CHP'li Milletvekilleri arasında çıkan kavgada isimler birbirilerinin üzerine yürüdü ve yumruklar sıkıldı. TBMM tutanaklarına yansıyan olayın detayları şu şekilde:

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Sayın Hatip, eğer Recep Tayyip Erdoğan’a bir soru sormak istiyorsan şöyle sor: “Sen PKK’ya hendeklerin kazılması için neden izin verdin de askerlerimizin ölümüne sebep oldun?” (CHP sıralarından alkışlar)

Sen, daha sonra, Recep Tayyip Erdoğan’a bir soru sormak istiyorsan “Habur Sınır Kapısı’ndan teröristler geçerken senin aklın neredeydi? Bizim çocuklarımız şehit düştü. Sen evlatlarını askere bile göndermedin. Ne yaptın?” diye sor, tamam mı? (CHP sıralarından alkışlar)

BAYRAM ÖZÇELİK (Burdur) – Burdur’da askerlik yaptı.

ENGİN ÖZKOÇ (Devamla) – Sen, eğer Recep Tayyip Erdoğan’a bir şey sormak istiyorsan -az önce gülüyordun ya, şimdi de gül- “Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 milyon 750 bin Müslüman’ı katledenlerin            -ellerin- o kanın içine eş başkanlıkla niye bulaştı?” diye sor? (CHP sıralarından alkışlar)

Millet yoksulluk içerisinde, fakir fukaralık içerisinde yaşıyorken “Sen, kendin bir apartman dairesinden çıktın, şimdi sarayda oturuyorsun. Bu intihar eden insanların hesabını nasıl vereceksin?” diye sor. (CHP sıralarından alkışlar)

SÜLEYMAN KARAMAN (Erzincan) – Külliye’de oturuyor, Külliye’de.

ENGİN ÖZKOÇ (Devamla) – Sen, eğer Recep Tayyip Erdoğan’a bir soru sormak istiyorsan “Türkiye Cumhuriyeti -burada, bu millet içerisinde yaşayan insanlar- İslam dünyası tek tek yok olurken Amerikan Coni’lerine neden ‘Yılbaşınız kutlu olsun.’ dedin?” diye sor. (CHP sıralarından alkışlar)

Onun için, sen, eğer bir soru sormak istiyorsan Recep Tayyip Erdoğan’a “Bu ülkedeki ölen askerlere neden ‘kelle’ dedin? Onlar bizim evlatlarımızdır." diye sor. (CHP sıralarından alkışlar)

BAYRAM ÖZÇELİK (Burdur) – Millet öyle düşünmediği için oy veriyor.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Sayın Başkan...

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Sataşma yok, gerçekleri söyledi Sayın Başkan.

ÜNAL DEMİRTAŞ (Zonguldak) – Sataşma yok, doğruları söyledi.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Şimdi de gül!

BAŞKAN – Arkadaşlar, müsaade edin.

Buyurun Sayın Özkan.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Grubumuza dönük özellikle PKK’yla mücadelede ve ABD’nin Orta Doğu’da yürüttüğü politikalarla ilgili doğrudan sataşmıştır.

Onun için kürsüden talep ediyorum.

BAŞKAN – Buyurun. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Teşekkürler Sayın Başkan.

Sayın milletvekilleri, on sekiz yıllık AK PARTİ hükûmetleri döneminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarımızla ve yine Cumhur İttifakı olarak bugün yapmış olduğumuz ve yapacak olduğumuz bütün çalışmaların arkasında “tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” ülküsüyle ülkemizin beka mücadelesidir, bu bir. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

İki: Habur’da ne oldu? Habur’da bu ülkeye, hukuk nizamına saygı duyarak, itaat ederek “Ben bu ülkenin eşit yurttaşı olmak istiyorum, terörü bırakıyorum.” diyenler geldiyse bugün de terörü bırakıp gelebilir. (CHP sıralarından uğultular)

İSMAİL ATAKAN ÜNVER (Karaman) – Öyle demediniz.

CAHİT ÖZKAN (Devamla) – Ama önemli olan şu: Biz “Silahları bırakın.” dediğimiz zaman, biz “Bu ülkede adil, barışçıl bir hukuk anlayışı içerisinde yaşayın.” dediğimiz zaman bu ülkede kardeşliği inşa ettik. Ancak silaha sarıldıkları zaman başkaları, başka yerlerde beraber işler yaptı. Onun için ben de grubumuza sesleniyorum, diyorum ki: Hiç endişe etmeyin; bu ülkenin başında emanetine, iradesine, milletine sahip çıkan bir Recep Tayyip Erdoğan var. (AK PARTİ sıralarından “Bravo!” sesleri, alkışlar) Bu ülkede teröre boyun eğdiren, FETÖ’ye, PKK’ya, onun destekçilerine diz çöktüren bir AK PARTİ var, bir Cumhur İttifakı var. Onun için, bu ülkeyi kutlu yolculuğundan kimse alıkoyamayacak, bu millete kimse diz çöktüremeyecek.

Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Sayın Başkan…

BAŞKAN – Bir sataşma yok, yerinizden bir dakika söz istiyorsunuz herhâlde.

Buyurun.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Bu ülkede, Allah şahidim olarak söylüyorum ki, Allah şahidim olarak söylüyorum ki “Arap Baharı” diye başlatılan o savaşta 3 milyon 750 bin Müslümanın katledilmesinde “Eş Başkanıyım.” diyen Recep Tayyip Erdoğan var, “Eş Başkanıyım.” diyen. (CHP sıralarından “Bravo!” sesleri, alkışlar) Bu ülkede, Allah şahidimdir ki Türk askerine “kelle” deyip de “Sizi oraya yatırmaya değil…” deyip de Amerikan askerine sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan var. (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler) Bu ülkede yok öyle… Allah şahidimdir ki Habur Sınır Kapısı’nda adaletin bekçisi olanları oraya dikip de kıyafetleriyle PKK terör örgütünü Türkiye’ye aldıran Recep Tayyip Erdoğan var. (CHP sıralarından “Bravo” sesleri, alkışlar)

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Bu ülkede, Allah şahidimdir ki Müslüman liderler tek tek devrilirken “Amerika kahrol!”,  “Kahrolsun!..” Onlara “Saçmalar.” diyenler… Ve onlara hesap sormayan Recep Tayyip Erdoğan var. (CHP sıralarından “Bravo” sesleri, alkışlar; AK PARTİ sıralarından gürültüler)

BAŞKAN – Teşekkür ediyorum.

OSMAN AŞKIN BAK (Rize) – Yalan!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Orta Doğu’da Arap Baharı’nı hortlatmak isteyenler şu anda CHP’yle beraber dostları olarak yol arkadaşlığı yapıyor. PKK’ya silah veren, ülkemizi karıştırıp ülkemize saldıranlar Türkiye’ye ders veriyor.

BAŞKAN – Müsaade edin.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) – Sayın Başkan…

BAŞKAN – Sayın Beştaş, siz de müsaade edin lütfen. Daha bekleyenler var sırada, hep beraber konuşacağız.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Kayıtlara geçsin diye söylüyorum: Bu ülke şehitlerimiz için, askerimiz için “kelle” dediğini asla unutmayacaktır.

OSMAN AŞKIN BAK (Rize) – Yalan!

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – PKK’yla anlaşıp, Öcalan’la anlaşıp valilere emir verip de askerimizin ölmesine neden olan, hendekleri kazdırtan Recep Tayyip Erdoğan’ı asla unutmayacaktır, asla!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Onlar kazıldığı için bugün PKK’ya sınır ötesinde operasyon yapıyoruz. Onlar kazıldığı zaman “arkadaşlarımız” dediler, terör  örgütü mensuplarına Genel Başkanınız “arkadaşlarımız” dedi.

FEHMİ ALPAY ÖZALAN (İzmir) – Ayıp be! Ayıp be!

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) – Hadi!

FEHMİ ALPAY ÖZALAN (İzmir) – Hadi lan! Sen Genel Başkanımıza laf ediyorsun, ayıp be!

(AK PARTİ ve CHP milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümeleri, gürültüler)

BAŞKAN – Sayın milletvekilleri yerlerinize oturun lütfen.

FEHMİ ALPAY ÖZALAN (İzmir) – Cumhurbaşkanına laf ediyorsun, ayıp be! Terbiyesiz! Terbiyesiz!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Terör örgütü üyeleri hendek kazdıkları için, silah bırakmadığı için… Bakın, CHP, HDP, PKK kol kola, Biden beraber hareket ediyorsunuz.

HASAN ÇİLEZ (Amasya) – Her haltı yiyorsunuz…

BAŞKAN – Sayın milletvekilleri, lütfen yerlerinize…

FEHMİ ALPAY ÖZALAN (İzmir) – Ayıp be! (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)