TBMM'de O Şiir Sonrası Kavga Çıktı

TBMM 'de doğalgaz faturalarına sonradan yansıtılan zamlar gündemdeydi. İYİ Partili Fahrettin Yokuş, meclis kürsüsünde yaptığı açıklamanın ardındna bir şiir okudu. Bir memurdan geldiği bildirilen şiir sornası ortalık karıştı. 

TBMM'de O Şiir Sonrası Kavga Çıktı

TBMM 'de  kavga: Milletvekilleri birbirilerinin üstüne yürüdü.

"Gecenin bu saatinde doğal gazdan bahsederek, elektrikten, soygun düzeninden bahsederek biraz uykularınızı açmak istiyorum." diyerek sözlerine başlayan Yokuş, 

"Şimdi, efendim, malum, doğal gaz anlaşmamız, biliyorsunuz, alım garantili yani tüketsek de tüketmesek de parasını ödüyoruz. Basında yer alan haberlere göre, 2019 yılında devlet bütçemizden 15,6 milyar Türk lirası fazladan doğal gaz parası ödemişiz. Tabii, milletin sırtında yük sadece bu olsa, bu anlaşma olsa diyelim ki hadi sineye çekelim." dedi.

KPSS'DE SORULSA HERKES TÜRKİYE DER

Fahrettin Yokuş açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Şimdi, ben Ankara’da doğal gaz tüketen sizin gibi bir vatandaşım. Peşin doğal gaz alıyorum, kartım var ama sonradan bana doğal gaz fiyat farkı geliyor. “Dünyanın neresinde böyle bir soygun düzeni var?” diye sorulsa, a, b, c, d şıkları konsa birinde “Türkiye” olsa herhâlde KPSS’ye giren herkes “Türkiye” diye işaretler. Bu sizin maşallah güzel bir uygulamanız, ne kadar gurur duysanız vallahi hakkınız. Çünkü soygun düzenini böyle kurdunuz ki Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da bunu destekliyor. Belki diyeceksiniz ki: “Ya, o kurullar bağımsız, Hükûmet olarak bizim suçumuz yok.” Tabii, milleti aldatabilirseniz bunu söylersiniz. Bu soygun olduğu sürece, Allah aşkına, doğal gaz tüketenlerin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Ha, diyeceksiniz ki: “Efendim, Başkent Doğal Gazı peşkeş çektik Torunlar Holdinge, oradan aktardık vakıflarımıza.” Zehir zıkkım olsun harcadıklarınız, aldıklarınız kim yiyorsa bunun paralarını."

DÜNYANIN NERESİNDE KAÇAK ELEKTRİĞİ DÜRÜST NAMUSLU VATANDAŞ ÖDÜYOR?

Kaçak elektriğin diğer faturalara yansıtılması konusuna değinen Fahrettin Yokui, "Şimdi, gelelim kaçak elektrik meselesine. Ya, kardeşim dünyanın neresinde var kaçak elektriğin faturasını dürüst, namuslu vatandaşa ödetmek? Bu düzeni de siz getirdiniz. Yahu, siz şeytanın aklına gelmeyen düzenlemeler yapıyorsunuz. Yahu, yazık değil mi bu millete! Yetmez, yetmez; hızınızı alamadınız, geçmediğimiz köprünün, kullanmadığımız havaalanının, gitmediğimiz hastanenin parasını, efendim, üst geçit, alt geçit, tüp geçit, hepsini bu milletin sırtından alıyorsunuz. Yahu, nasıl bir soygun düzeni kurdunuz da bu milleti böyle soyup soğana çeviriyorsunuz. Vallahi, rahmetli Deli Dumrul var ya, Duha Koca Oğlu Deli Dumrul var ya kalksa, dirilse gelse derki: “Yahu, benim dönemimden, benden daha hızlı çıktı bu AK PARTİ’liler.” Deli Dumrul’u da geçtiniz, helal olsun size, alkışlıyorum sizi!" dedi.

ŞİİR ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Yokuş , meclis kürsüsünden şiir okuyunca tartışmaların dozu arttı. İşte o konuşma:

"Bir memur yazmış “Az yiyin beyler, az yiyin.” diyor.

“Günümüz geçmiyor zam üstüne zam,

Hak mı, adalet mi, siz deyin beyler.

Yaşasa ne derdi İmam-ı Azam?

Yoksula da kalsın, az yiyin beyler!

Mademki geçtiniz suyun başına,

Bari su diyenin sesini duyun,

Hazreti Ömer’e benzeyin, sünnete uyun,

Yoksula da kalsın, az yiyin beyler!

Pahalı saraylar, hanlar, hamamlar,

Eksik itibarı nasıl tamamlar?

Şatafata cevaz veren imamlar,

Yoksula da kalsın, az yiyin beyler!

Zaman gelir, ne taht ne taç kalır,

İnsan bu, insana muhtaç kalır,

Biri çok yiyince birileri aç kalır,

Yoksula da kalsın, az yiyin beyler!”"

AK PARTİ 'DEN CEVAP

AK Partili Cahit Özkan, sataşma var diyerek söz aldı ve şu şekilde cevap verdi:

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 14 Şubata girdik. Bugün güzel şiirler okuyanlar oldu, alkışladık. Elbette, bu milletin kürsüsünden milletin diliyle yani nezaketle, nezafetle ve vakur bir anlayışla, İç Tüzük’ümüzde olduğu gibi, İç Tüzük’ümüzde ifade edildiği gibi, keşke kaba ve yaralayıcı üslup olmaksızın konuşabilseydi ancak hitabetinin başından sonuna baktığımız zaman, uzun yıllar mesleki hayatında -ki bir kamu görevlisi olarak çalıştı- yapmış olma ihtimali yüksek olan eylemleri, grubumuza, maalesef, izafeten anlatmaya çalıştı.

Bakınız, bu üslup alenen, maalesef, milletin yapmış olduğu o kazanımları, milletin hizmetine sunan bir anlayışla icraatta bulunan AK PARTİ Hükûmetine, AK PARTİ Grubuna alenen hakarettir.

Bakınız, hükûmet nedir? Siyaset nedir?

Biz, hamdolsun, on yedi yıl boyunca, bu milletin ekonomik kaynaklarını mali bir disiplinle bu milletin hizmetine sunmaya çalıştık ve bugün, eğer 10 küsur seçimden beri milletimiz bu davaya, Reisimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yol vermişse, AK PARTİ Grubuna en yüksek temsil hakkı vermişse bu milletin kaynaklarını mali bir disiplinle, en disiplinli bir şekilde kamu kaynaklarının finansmanında kullandığımız içindir.

Sen, biliyorum, suçluluk psikolojisiyle gelip o kaba, yaralayıcı üslubu devam ettiriyorsun.

Daha evvel de yapmış olduğun bu hitabetinden sonra Meclis Genel Kurulundan kaçışlarını da hatırlıyoruz.

Onun için, gel, milletten destek alan, milletin bağrından çıkmış ve milletimizin vermiş olduğu destekle bütçeler hazırlayan AK PARTİ Grubuna bu kaba ve yaralayıcı üslubunu bir kenarda bırak."

MİLLETVEKİLLERİ BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Bu konuşmalar sonrası AK Parti ile İYİ Partili vekiller birbirilerinin üzerine yürüdü. Başkan oturuma ara vererek tartışmayı sakinleştirdi.