Tarım'da Ziraat-Gıda Mühendisi ve Veteriner Atama Talebi TBMM'de

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur TBMM Genel Kurulu 'nda yaptığı konuşmada , dönemin Tarım Bakanı Fakıbaba 'nın 3500 atama sözünü hatırlattı ve Gıda-Ziraat Mühendisleri ile Veteriner Hekimlerin atama talebini iletti.

Tarım'da Ziraat-Gıda Mühendisi ve Veteriner Atama Talebi TBMM'de

Tarım Bakanlığı atamaları TBMM 'de.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur TBMM 'de Ziraat, Gıda Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerin atama sorununu dile getirdi.

"Az evvel gençlerimiz umutsuz dedik. Yatırım ve üretim dedik ilacımız. Bu olsa şu elimde tuttuğum ve sadece birer örneğini sunacağım milyonlarca genç devletten çare beklemezdi. Her gün kapanan fabrikalarla gelinen noktada gözlerini devletten gelecek atamalara çeviren gençlerimizden söz etmek istiyorum." diyerek sözlerine başlayan Cesur şunları söyledi:

"Biz, ezelden beri bu topraklarda hüküm süren yüce bir milletiz, manevi değerlerimizi de her şeyin üzerinde tutarız, biraz da devletçiyiz, güveniriz, severiz bizi yönetenleri, şans veririz. Verdi de size defalarca bu millet, bir kere daha, bir  kere daha verdi; sözler verdiniz, bir kere daha verdi şans. Söz senet çünkü. Ve baba kime denir? Koruyup kollayan, sırtınızı verdiğiniz, en güvendiğiniz kimseye değil mi? “Devlet baba” diyor milletimiz devlete. Başka milletlerde bulamazsınız bunu. Devlete “baba” diyen ve her şeyin filizini de “ana” dediği toprakta arayan tarım kesiminden bir cümle söz edeceğim. Herkes çalışırken onlar da çalışır ama en çok onlar yorulur. Herkes yoksullaşırken onlar da yoksullaşır ama en çok onlar yoksullaşır. Verin 2006’da çıkardığınız kanunla belirlediğiniz ve hiç vermediğiniz yüzde 1’i bu sene. Çiftçiler her geçen gün güç kaybediyor, bağırıyor köylümüz “Elimizi tutun.” diye ve o kutsal eli tutun artık."

TARIM BAKANLIĞI ATAMALARI..

TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan Aylin Cesur, Tarım Bakanı Fakıbaba 'nın verdiği 3 bin 500 kamu personeli alımı sözünü hatırlattı ve "150 bin işsiz ziraat, su, gıda mühendisi ve veteriner var. Sayın  Pakdemirli 2019 ikinci çeyreğine aktardı. Biz de dedik ki bu kürsüde, takip edeceğiz, ediyoruz, defalarca dedik, olmadı, duyuramadık sesimizi. O hâlde, düşündüm taşındım geceleri. Niye geceleri? Çünkü geceleri oturup gelen mesajları okuyabiliyorum, yüzlerce, her gece ve sabah olmuyor onlara, bize de sabah olmuyor. Senelerdir bekliyorlar ama son iki yıla odaklanmışlar, yirmi üç ay olmuş Sayın Bakan söz vereli ve KPSS hakları yanacak gençlerimiz feryat ediyorlar, kimi “İntiharın eşiğindeyim.” diyor, kimi evlenemiyor, ailelerinin yüzüne bakamıyorlar, hepsi umutsuz." ifadelerini kullandı.

Kaıdn-erkek atama bekleyen adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA