Suriye İle İkinci Görüşme Ne Zaman? Bakan Çavuş Cevapladı!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetimi ile 11 yıl sonra kurulan ilk temasım sonrasında 2 perdeye geçiliyor. Asgari düzeyde yapılan toplantının sonrasında şimdi ise siyasi düzeyde görüşüleceğini dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak ayının ikinci haftasında üçüncü bir ülkede görüşmenin yapılabileceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya'nın yeni devlet başkanının yemin töreni amacıyla Brezilya'nın başkenti Brazilya’yı ziyaret etti.  Ziyarete eşlik eden gaz

Suriye İle İkinci Görüşme Ne Zaman? Bakan Çavuş Cevapladı!

Suriye Rejimi İle İkinci Görüşme, Farklı Bir Ülkede Olacak

Bakan Çavuşoğlu, Lavrov’a 'hazırlığını iyi yapalım ne zaman hazırsak o zaman gerçekleştirelim’ şeklinde cevap verdiğini söyledi. Çavuşoğlu, görüşmenin Ocak ayının 2’nci haftasında farklı bir ülkede gerçekleştirileceğini söyledi.


Şimdi De Siyasi Düzeyde Görüşme Vakti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önce Teknik ve sonra askeri düzeyde toplantı yaptıklarını söyledi. Şimdi ise siyasi düzeyde ve ileride daha üst düzeylerde olur mu olmaz mı onun için çalışma yaptıklarını söyledi.


İlk Görüşmeyi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Rusya'nın başkenti Moskova'ya giderek Suriye savunma bakanı ile bir görüşme gerçekleştirdi. 11 yıl aradan sonra gerçekleştirilen ilk Görüşme olarak tarihe geçen bu temaslara Rus yetkililer de eşlik etti.

Toplantıda Suriye krizi başta olmak üzere mülteci problemi ile Suriye topraklarında bulunan bütün terör örgütleri ile ortak mücadele çabaları hakkında fikir alışverişi yapıldı.