Son Seçim Sonucunu En Yakın Bilen Şirketten Bomba Anket

Yaptığı anketlere göre son seçimlere en yakın oranları tutturan şirketlerden biri olan ORC araştırma şirketinin bomba anket sonuçları açıklandı. Bir ittifakta düşüş var.

Son Seçim Sonucunu En Yakın Bilen Şirketten Bomba Anket

ORC Araştırma şirketi tarafından yapılan anketin sonuçları açıklandı. Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusu sorulan vatandaşların yanıtları belli oldu. Cumhur ittifakı yüzde 35,2 olurken İyi Parti ve CHP’nin toplam oyu yüzde 42,5 olarak açıklandı. AK Partinin oy oranı erimeye devam ediyor.

AK Parti Yüzde 28’e Düştü

ORC Araştırma şirketi, 5 - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında 41 ilde toplam 5 bin katılımcıyla yüz yüze gerçekleştirdiği anketin sonuçların açıkladı. Bu sonuçlara göre AK Parti’nin oy oranı yüzde 28’e gerilerken CHP iktidar partisine yaklaştı ve CHP’nin oy oranı yüzde 24,1 oldu.

İttifaklar Arası Oy Farkı Yüzde 12 Oldu

İttifaklar arası oy oranları da toplam sonuca göre şu şekilde oldu. AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur ittifakının oy oranı yüzde 36,2 olurken; CHP, İyi Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin oluşturduğu Millet ittifakının oy oranı 48,8 oldu. İki ittifak arasındaki oy farklı yüzde 12,6 oldu. Bu durum kararsızlarında dağıtılmasıyla elde edildi.

Kararsızların da oylarının dağıtıldığı ankette partilerin oy oranı şu şekilde oldu;

AKP: Yüzde 28,0

CHP: Yüzde 24,1

İYİ Parti: Yüzde 18,4

HDP: Yüzde 8,7

MHP: Yüzde 7,2

Gelecek Partisi: Yüzde 2,1

DEVA Partisi: Yüzde 2,0

Saadet Partisi: Yüzde 1,6

TDP: Yüzde 1,6

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1,4

BTP: Yüzde 1,3

Memleket: Yüzde 1,1

DP: Yüzde 0,6

BBP: Yüzde 1,0

Diğer: Yüzde 0,9