Son Dakika: Muharrem İnce'den Flaş Açıklamalar: İstifa Ediyor

Son dakika haberi: Muharrem İnce'den son dakika açıklaması geldi. İnce yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Son Dakika: Muharrem İnce'den Flaş Açıklamalar: İstifa Ediyor

Muharrem İnce'den son dakika açıklaması.

"Toplantı yaptık baktık diğer gün haberlere otelin sahibi şu partili bu partili diye. İnşallah yakında sizi genel merkezimizde konuk edeceğiz. Boğaziçi'nde öğrenciler rektör istifa etsin deyince sayın Erdoğan, yürekleri yetse Cumhurbaşkanı istifa etsin diyecekler. Cumartesi Pazar bekledim muhalefet bir şey demedim.Ben diyorum Evet Sayın Cumhurbaşkanım istifa etmelisin.

Bu muhalefet diyemiyor bunu. Meydan okuyamıyor. Çünkü bu iktidar bu iktidardan, bu muhalefet bu iktidardan çok memnun. Toplumu böldüler. Ama biz memnun değiliz. Biz üçüncü bir yol sunuyoruz insanların önüne. Bakın sayın Erdoğan neden istifa etmeli:

2,5 sene önce birlikte yarıştık. O söz verdi ben de verdim. Seçmene söz verme seçmenle sözleşme yapmak demektir. Şimdi bakalım süresinin yarısı doldu. 24 Haziran'a gelelim. Dolar 4.68. O günlerde Erdoğan diyordu ki bu kardeşinizi seçin Dolarla nasıl mücadele edeceğim. Bugün dolar 7 lira. 

Bi faydası oldu damadın , istifa edince yüzde 20 düştü. Erdoğan istifa etse yüzde 20 daha düşer.

2. Faizi yok edeceğim dedi. Faizler bugün 17'de. Oysa dünyada faiz 0 hatta eksi.

Temmuz 2018 çalışan sayısı 29 milyon 265 bin. Bugün 27 milyon 400 bin. Hatta doğruları söyleyemeyen TÜİK'e göre böyle. TÜİK anca bu kadar yalan söyleyebiliyor. Çalışan sayısı 2 milyon azaldı. İstihdam oranı yüzde 48'den 43'e düştü. 

Merkez Bankası rezervi 80 milyon dolar, bugün ekside. 130 milyar dolar azaldı. 130 milyar dövizi kime sattın neden açıklamıyorsun?"

İSTİFA EDİYOR

Muharrem İnce, birazdan e Devlet üzerinden istifa edeceğini söyledi.