Son Dakika: İnfaz Düzenlemesi İçin Kritik Süreç Başlıyor Af İçin Tarih Geldi

İnfaz düzenlemesi hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, düzenlemenin şimdiye kadar ve bundan sonra işlenen suçları kapsayacak bir çalışma olduğu bildirildi. Teklif yarın Adalet Komisyonunda görüşülecek.

Son Dakika: İnfaz Düzenlemesi İçin Kritik Süreç Başlıyor Af İçin Tarih Geldi

İnfaz düzenlemesi hakkında son dakika açıklaması.

Kamuoyunda mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi hakkında AK Parti 'den son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada infaz düzenlemesinin asla bir af olmadığına yer verildi. Cahit Özkan açıklamasında, bunun önce işlenen suçlar ve bundan sonraki suçları da kapsayacağını söyledi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan düzenleme ile ilgili yaptığı açıklamada, "Milletimizin, 82 milyonun vicdanında karşılık bularak bir müessese olarak getiriyoruz. Asla bir af müessesi değildir, kesinlikle. Çünkü şu anda yapmakta olduğumuz infaz düzenlemesi hem bugüne kadar işlenmiş hüküm, infaz aşamasına geçilmiş ve yargılama aşamasında bütün suçları kapsamaktadır." dedi.

TEKLİF YARIN GÖRÜŞÜLECEK

TBMM adalet Komisyonu üyeleri 3 Nisan 2020 günü toplanacak ve infaz düzenlemesini görüşecek. "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" adlı kanun teklifinin tam metni için TIKLAYIN

DAHA SONRA GENEL KURUL

Yapılan son dakika açıklamasında Cuma günü komisyonda görüşülmesi sonrası infaz düzenlemesinin 7 Nisan 2020 günü Meclis Genel Kurulu 'na geleceğine ve Genel Kurul 'da görüşmelerin yapılacağına yer verildi. 

5 SUÇ KAPSAM DIŞI

Cinsel suçlar,

kasten adam öldürme,

uyuşturucu,

kadına şiddet,

terör suçları.

KOMİSYON GÖRÜŞMELERİNİ CANLI TAKİP ETMEK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA