Son Dakika Haberi: Berat Albayrak'ın İstifa Paylaşımının Nedenleri

Berat Albayrak'ın istifa paylaşımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada istifaya götüren nedenlere yer verildi.

Son Dakika Haberi: Berat Albayrak'ın İstifa Paylaşımının Nedenleri

Albayrak'ın istifa paylaşımı sonrası 4 senaryo açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan istifa açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Bu açıklama sonrası henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Independent Türkçe'nin son dakika olarak aktardığı bilgide Albayrak'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasını en yakın danışmanına yazdırdığı bildirildi. Dikkat çeken kısmın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekküre yer verilmemesi konusu oldu. 

BEŞTEPE'DE TOPLANTI

Söz konusu haberde hafta içinde Beştepe'de yapılan toplantının olayın perde arkasında rol oynadığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu 4 gün önce toplantı yaptı. Bu toplantıda konuşulanlar, Bülent Arınç'ın Berat Albayrak hakkında açıklama yapması, kurulda ekonomiye ilişkin tepkilerin ele alınmasının bunda rol aldığına yer verildi. 

AĞBAL ALBAYRAK TARTIŞTI İDDİASI

Diğer toplantının ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay üzerinden gelen taleple Naci Ağbal ile yapıldı. Faiz, vergi, kur, rezerv, bütçe ve borçlanmalar üzerinden bir sunum yapıldı. Bu sunumun ciddi tartışmaları beraberinde getirdiği bildirildi.  Dolar kurunun 8.50 TL olması sonrası Naci Ağbal'ın Erdoğan tarafından tekrar toplantıya çağrıldığına, burada rezerv konusunda Ağbal ve Albayrak arasında bir tartışma yaşandığına yer verildi.

Bu görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı yakın kurmaylarına talimat verdiği ve ekonomi toplantıları düzenlenmesini istediği bildirildi. Bu görüşmelerden birinin de Nihat Zeybekci ve Naci Ağbal, Erdoğan ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Murat Uysal'ın yerine Naci Ağbal kararı alındı.

Bu toplantılara Berat Albayrak'ın çağrılmamasının da nedenler arasında olduğu bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.indyturk.com/node/269506/ekonomi%CC%87/albayrak%C4%B1-istifaya-g%C3%B6t%C3%BCren-nedenler-ankarada-neler-konu%C5%9Fuluyor