Son Dakika: Erhan Usta İhraç Edildi (Erhan Usta Kimdir , Neden İhraç Edildi?)

Son dakika haberi: Disiplin Kuruluna sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta , partisinden ihraç edildi.

Son Dakika: Erhan Usta İhraç Edildi (Erhan Usta Kimdir , Neden İhraç Edildi?)

Son dakika haberi: MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta için ihraç kararı verildi.

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri sırasında, "Samsun'da ittifak olmazsa olmaz değil. Jest ile rest arasında bir harf var" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerinin ardından Milletvekili  Erhan Usta, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Disiplin Kurulu ise Usta 'nın ihraç edilmesine karar verdi.

ERHAN USTA KİMDİR?

17 Temmuz 1966' da Samsun Havza 'da dünyaya gelen Erhan Usta, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümün'den mezun oldu.

ABD Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi aldı. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı'nda doktora çalışması devam etmektedir.

GÖREVLERİ

Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığı'nın yanı sıra 10 yıl süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri; görevi gereği finans, vergi, muhasebe, sağlık, ilaç gibi alanlarda birçok kurul, komisyon ve konseyde başkan ve üye olarak çalıştı. Son 10 yılda, kalkınma planı, orta vadeli programlar ve makro ekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu yürüttü.

Erhan Usta, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Usta evli ve üç çocuk babasıdır.