Son Dakika: Emekli İntibak Zammı ve Ek Gösterge Açıklaması

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs bir son dakika açıklamasında bulundu. Örs yaptığı açıklamada emeklilerin intibak zammına ve ek gösterge artışına değindi.

Son Dakika: Emekli İntibak Zammı ve Ek Gösterge Açıklaması

İntibak ve ek gösterge zammı açıklaması.

TBMM 'de ek gösterge ve emeklilerin intibak zammı hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada ek gösterge zammının biran önce gelmesi , emeklilere intibak zammının getirilmesi gerektiğine yer verildi. 

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yaptığı açıklamaya emekli maaşlarına değindi ve "Emeklilerimizin maaşları, enflasyonun artması ve ekonomik kriz nedeniyle gündelik hayatlarındaki zorunlu harcamalarını dahi karşılamaya yetmemektedir." ifadelerini kullandı.

EK GÖSTERGE

Örs açıklamasının devamında ek gösterge zammına ve vaadine değindi ve "Değerli milletvekilleri, emekli vatandaşlarımızın birçok sorunu var. Her seçim döneminde, seçim vaatlerinde yer alan 3600 ek gösterge ve intibak yasası ne yazık ki tozlu raflarda kalmış, verilen sözler tutulmamıştır. İntibak yasasının çıkarılması ve vergi iadesinin yerini alan ek ödemenin yüzdesinin artırılmasıyla maaşlarında ve ikramiyelerinde artış olacak olan emekliler, bir umut meclisten çıkacak yasayı beklemekteydiler. Emeklilerimiz için en az ek ödeme tutarı günün şartlarına göre yükseltilmeli, ek ödeme oranları en az yüzde 8 – 9 olarak belirlenmelidir." dedi. 

İNTİBAK

Emekli maaşlarında yaşanan intibak sorunu için açıklamada bulunan Örs, "Değerli milletvekilleri, 2000 öncesi dönemde alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70’ten az olamayacağı hükmüyle emekli aylıklarını koruyan bir sistem bulunmaktaydı, 2000 sonrası için alt sınır aylık bağlama oranın yüzde 35’e düşürülmesiyle birlikte aylıkları koruyan bu sistem de ortadan kalmıştır. Gerçekçi bir alt sınır aylık bağlama oranı ivedilikle belirlenmelidir. Ayrıca 2000 öncesi SSK emeklilerine 6283 sayılı Kanun’la intibaklar yapılmış ve 1 Ocak 2013 itibarıyla intibak farkları emekli aylıklarına ilave edilmişti. 2000 öncesi emekli olanların intibak aylıkları ile 2000 sonrası intibak yapılmayan emeklilerin aylıkları, prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olmasına rağmen, emekli aylıklarında farklılıklar vardır, bu farklılıklar da ivedilikle giderilmelidir." dedi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA