Son Anket Sonucunda Partilerin Oy Oranı 2020

Son dakika haberi: İstanbul Ekonomi Araştırma adlı şirket , birçok şehirde sahaya indir ve vatandaşlara , "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz" sorusunu sordu. İşte seçim anketinde çıkan çarpıcı sonuç.

Son Anket Sonucunda Partilerin Oy Oranı 2020

Son seçim anketinde flaş sonuçlar.

Son günlerde anket şirketleri harekete geçti ve sahada vatandaşlara , yarın seçim olursa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusu soruldu.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMALARI

Gelecek Partisi Türkiye 'nin erken seçime gideceğini , art arda yaptığı açıklamalarla bildiriyor. Ancak hükümet ,erken seçim iddialarını yalanlamış ve seçimlerin 2023 yılında yapılacağını bildirmişti. Seçim açıklamaları sonrası ise anket şirketleri sahaya indi ve vatandaşlarla anket çalışması yaptı.

Son olarak İstanbul Ekonomi Araştırma,Türkiye çapında 12 ilde 1537 kişi ile yüz yüze  bir anket yaptı ve yapılan anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. 

Araştırma şirketi hemen hemen tüm şehirlerde yaptığı anketinde vatandaşlara, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunu sordu.

3 PARTİ BARAJ ALTI

"Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna vatandaşların verdiği cevaplar çizelgeye döküldü ve partilerin oy oranları buna göre belirlendi. Yapılan anket sonucuna göre partilerin oy oranları şu şekilde;

AK Parti yüzde 35,9

CHP ise 22,7

İYİ Parti 9.8,

HDP ise 9.5

MHP 8.3,

İYİ PARTİ 3 'ÜNCÜ PARTİ OLDU

Ankette dikkat çeken nokta , İYİ Parti 'nin oy oranı oldu. eİYİ Parti, anketten  üçüncü parti olarak çıktı. 

Peki siz yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz? Ankette oy kullanmak için TIKLA KATIL