Sokağa Çıkma Yasağı Kalkacak mı? Erdoğan Açıklama Yapacak

Bugün Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantının ardından ulusa sesleniş konuşması bekleniyor. Kabinede gündem kısıtlamalar, aşı ve dış politika.

Sokağa Çıkma Yasağı Kalkacak mı? Erdoğan Açıklama Yapacak

Sokağa çıkma yasakları kalkacak mı? Erdoğan açıklama yapacak.

Bugün Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak kabine toplantısında gündem koronavirüs , aşı , sokağa çıkma yasağı ve okullar.

VAKA SAYISI DÜŞÜYOR

Dün açıklanan korona tablosuna baktığımızda vaka sayısının 9 bin sınırına kadar geldiği görüldü. 30 binlerin üzerine kadar çıkan vaka sayısının ve 260'lara çıkan vefat sayısının 176'ya gerilemesi ile birlikte kısıtlamaların kaldırılması ya da esnetilmesi bekleniyor. Kabinede koronavirüs önlemlerinin masaya yatırılması bekleniyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması geçtiğimiz aylarda başladı ve hafta içinde 21.00 ile 05.00 arasında, hafta sonları ise tamamen kapanma şeklinde uygulanıyor. 

AŞI

Koronavirüs aşısı ve aşılamanın başlaması da kabinede gündeme gelecek. İlk aşamada 3 milyon doz civarında Sinovac aşısı geldi ve toplamda 50 milyon doz aşı gelecek. 

2021'İN İLK KABİNE TOPLANTISI

2021 yılının ilk kabine toplantısında okulların sömestr tatili sonrası açılması da gündeme gelecek. Kabine toplantısının saat 15.30'da başlaması ve akşam 19.30 civarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.