Sendika, İBB , İl Müdürlükleri ve daha bir çok kurumdan peş peşe istifalar geldi

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere günler kala, milletvekili aday adayı olmak isteyen bir çok kamu görevlisi kurumlarına istifalarını sundu.

Sendika, İBB , İl Müdürlükleri ve daha bir çok kurumdan peş peşe istifalar geldi

Türkiye'de seçim takvimi işliyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlileri için istifa süresi bugün saat : 17.00'da doluyor. Bir çok kamu kurumundan yüzlerce kamu görevlisi 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olabilmek için istifalarını kurumlarına sunmaya devam ediyor. 

Şu ana kadar kamudan istifa eden isimler ise şöyle:

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Dünya şampiyonu eski milli güreşçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı için mevcut görevimden istifa ettim. Yarın saat 15.00'te il başkanlığımızda başvurumuzu yapacağız. Dualarınızı bekler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

GÜRKAN ÜÇÜNCÜ - HOPA KAYMAKAMI

Artvin'in Hopa Kaymakamlığı görevini bırakan Gürkan Üçüncü, AK Parti Trabzon Milletvekilliği için aday adayı oldu.

Artvin'in Hopa ilçesinde 19 Eylül 2021 tarihinden itibaren Kaymakamlık görevini yürüten Gürkan Üçüncü, AK Parti Trabzon Milletvekilliği için aday adaylığı için görevini bıraktı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na gelen Üçüncü, başvurusunu İl Başkanı Sezgin Mumcu'ya verdi.

ZEKİ KORKUTATA - CUMHURBAŞKANI İDARİ İŞLER BAŞKANLIĞI MÜŞAVİRİ

Cumhurbaşkanı İdari işler Başkanlığı Müşaviri Zeki Korkutata Bingöl'den milletvekili adayı olmak için istifa etti.

ALİ KESKİNKILIÇ - MKE Genel Müdür Yardımcısı

MKE Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden Ali Keskinkılıç, memleketi Karabük'te AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Doç. Dr. KEMAL ŞAMLIOĞLU-Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve Yeni Türk Edebiyatı AHBV Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

UMUT TUNCER - İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

TAHİR EMRE CAN - GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ

Uşak Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ile Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevleri sonrasında Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Tahir Emre Can, görevinden istifa ederek AK Parti'den Uşak milletvekili aday adayı oldu.

ALİ SARI - RTÜK DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Sarı, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri için AK Parti'den Milletvekili Adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

DR. SÜLEYMAN GÖK - ÜROLOJİ UZMANI

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Üroloji Uzmanı Doktor Süleyman Gök, milletvekili aday adayı olmak için bu görevinden istifa etti.

Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'ne ( CHP) yakınlığıyla bilinen ve daha önce de partiden milletvekili adayı olan Doktor Süleyman Gök, yine CHP Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olmak için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Doktor Süleyman Gök, 2007 Genel Seçimlerinde CHP'den 4. sıra milletvekili adayı, 2011 Genel Seçimlerinde ise yine CHP'den 2. sıra milletvekili adayı olmuştu.

Milletvekili olmak isteyen kamu görevlilerinin 16 Mart'ta kadar bu görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

HÜSEYİN ASLIHAN - BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, görevinden istifa ederek AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olacak.

KURTULUŞ YILMAZ-İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ

Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için görevinden istifa etti.

İSMAİL ÇALGAN -İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ

Kocaeli İl Gençlik Spor Müdürlüğünde Yatırım İnşaat Şube Müdürü iken iki yıl önce Ağrı'ya, geçen yıl ağustos ayında ise Giresun'a İl Gençlik ve Spor Müdürü olarak atanan İsmail Çalgan istifasını verdi.

İBB'DEN İSTİFALAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi CHP Grubu'dan Orhan Çakır ile İYİ Parti Grubu'ndan Taylan Yıldız, milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

SENDİKADAN İSTİFA

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Genel Başkan Mehmet Balık'ın milletvekili adaylığı için görevinden ayrıldığını açıkladı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Sendika Genel Başkanı Mehmet Balık ile Ar-Ge ve Dış İlişkiler Sekreteri Levent Akça’nın 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden ayrıldığını duyurdu.

Konfederasyon tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Konfederasyonumuz Genel Merkezi’nde mart ayı MYK toplantısı gerçekleştirildi. Merkez Yönetim Kurulu'ndaki görevlerinden Mehmet Balık ve Levent Akça milletvekili adaylığı için ayrıldılar. Ayrılan MYK üyelerimize seçim sürecinde başarılar diliyoruz"

*İlerleyen saatlerde istifa listesinin uzaması bekleniyor.