Selahattin Demirtaş, Cezaevinden Çıkarılıp Diyarbakır'a Getirildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, babası Tahir Demirtaş'ın kalp krizi geçirmesi sebebiyle Diyarbakır'a götürüldü.

Selahattin Demirtaş, Cezaevinden Çıkarılıp Diyarbakır'a Getirildi

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş kalp krizi geçirdi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Tahir Demirtaş, ilk müdahalesinin yapılmasının sonrasında yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Tahir Demirtaş'a Bypass ameliyatı yapılacağı duyuruldu.

Tahir Demirtaş'ın Edirne cezaevinde tutuklu bulunan oğlu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sabaha doğru saat 04.00 sularında yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır'a getirildi. Demirtaş, yoğun bakım odasında babası ile görüştürüldükten hemen sonra tekrar Edirne'ye götürüldü.


Demirtaş Savunma Grubunun Açıklaması 

“Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası, peş peşe geçirmiş oldukları ani sağlık problemleri sebebiyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Sayın Demirtaş'ın annesi Saide Hanım, yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sonrasında taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulmaktadır. Yakınlarını hayati tehlike taşıyan hastalıkları sebebiyle müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine vermiş olduğu hak çerçevesinde alınan izin kapsamında 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevi'nden Diyarbakır'a götürülmüş ve babasını kısa bir ziyaret sonrasında yeniden Edirne cezaevine götürmüştür.


Emeği geçenlere, bütün sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz.”
Denildi.