Sağlık Personellerine En Az 3 Maaş İkramiye Teklifi

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personeller, koronavirüs nedeniyle son dönemlerde oldukça fazla çalışıyor. Risk altında çalışan sağlık personellerine maaş ikramiyesi için teklif TBMM 'de.

Sağlık Personellerine En Az 3 Maaş İkramiye Teklifi

Son dakika haberi: Sağlık personellerine en az 3 ay çift maaş teklifi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve eski devlet Bakanı Abdul Ahat Andican bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Andican, sağlık personelleri için dikkat çeken tekliflerini duyurdu.

CORONA PANDEMİSİ

Vuhan 'da ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan coronavirüs , Türkiye 'de 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Corona virüsün Türkiye 'de görülmesi ve vaka sayısının yüzlerle ifade edilmesi sonrası tüm sağlık personellerinin izinleri iptal edildi.

Büyük özveri ile çalışan , ağır şartlarda üst düzey performansla işini yapan sağlık personelleri dün akşam saat 21.00 'da alkışlandı. Tüm Türkiye 'de vatandaşlar, camlara , balkonlara çıkarak sağlık personellerine alkış çaldı ve desteklerini iletti. 

Doktor, hemşire, tekniker, teknisyen, personel, işçi ve tüm sağlık çalışanlarına moral olan alkış sonrası bir açıklama yapan Andican, personellere çift maaş verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Andican paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sn. CB Korona’ya karşı ön cephede savaşan sağlıkçılara bir cümle ile teşekkür etti.  Sağlık Bakanı ise TBMM’de  onları alkışlattı.  Yeter mi?

İYİ Parti onlara en az üç ay çift maaş verilmesini önerdi. Korona paketinde bile müteahhitleri kollayan iktidar bu önerimize uyacak mı?"

ANKET BAŞLADI

Peki sizce sağlık personellerine çift maaş verilmeli mi ? Anket için TIKLA KATIL

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

BERAT ALBAYRAK 'TAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı BeratAlbayrak, sağlık çalışanları jest bekliyor sorusu üzerine "Bu konu gündemimizde var, toplantıda bu konu görüşüldü diyerek ilgili bakanlık veya cumhurbaşkanı tarafından yakında açıklanabilir" dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL 'DEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel , TBMM 'de yaptığı açıklamada sağlık personellerine en az 1 maaş ikramiye verilmesini istedi.