Sağlık Personellerine 14 Mart'ta İki Maaş İkramiye İçin Kanun Teklifi

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından verilen kanun teklifinde , sağlık personelleri ile yardımcı sağlık personellerine 14 Mart'ta iki maaş ikramiye verilmesi istendi.

Sağlık Personellerine 14 Mart'ta İki Maaş İkramiye İçin Kanun Teklifi

Son dakika: Sağlık personellerine 14 Mart'ta 2 maaş ikramiye verilmesi kanun teklifi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir kanun teklifi geldi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından verilen kanun teklifinde sağlık personelleri ile yardımcı sağlık personellerine her sene 14 Mart Tıpo Bayramı'nda 2 maaş tutarında ikramiye ödenmesi talep edildi. 
Meclise sunulan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin özetinde şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, sağlık hizmetleri sınıfına ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dâhil olan sağlık çalışanlarına 14 Mart Tıp Bayramı ikramiyesi olarak, 14 Mart 2021 tarihinden itibaren her yıl mart ayı brüt maaş tutarında, 2 maaş ikramiye ödenmesi öngörülmektedir."

Kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

NE OLACAK?

Söz konusu kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na geldi. Komisyona dün gelen teklif, önümüzdeki günlerde gündeme alınacak. Oylama sonucu yeterli oy alırsa kanun teklifi komisyonlarda görüşülecek ve teklif Genel Kurul'a gönderilecek.