RTÜK'ün Yeni Başkanı Belli Oldu (Ebubekir Şahin Kimdir , Nerelidir?)

Son dakika haberi: İlhan Yerlikaya 'dan boşalan RTÜK Başkanlığına atama yapıldı. Az önce yapılan açıklamada Ebubekir Şahin 'in RTÜK Başkanlığına atandığına yer verildi.

RTÜK'ün Yeni Başkanı Belli Oldu (Ebubekir Şahin Kimdir , Nerelidir?)

Son dakika : RTÜK 'ün yeni Başkanı belli oldu.

İlhan Yerlikaya 'nın geçtiğimiz gün istifa etmesinin ardından boşalan Radyo Televizyon Üs Kurulu Başkanlığı görevine Ebubekir Şahin seçildi

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR? NERELİDİR?

1974 Senesinde Rize Çayeli 'nde dünyaya gelen Ebubekir Şahin, İlköğrenimini Rize'de, lise eğitimini Sakarya'da bitirdi. İlk, Orta ve lise eğitiminin ardından Gazi Üniversitesini kazanan Şahin, 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 'nden başarı ile mezun oldu.

2002 yılında da Gazetecilik Anabilim Dalı 'nda Yüksek Lisans yapan Ebubekir Şahin, halen Selçuk Üniversitesi'nde İletişim alanında Doktora eğitimini tez aşamasında devam ettiriyor.

GÖREVLERİ

Sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı.

2017 'DE RTÜK ÜST KURULU ÜYESİ OLDU

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35'inci maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8'inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Evli ve Zeynep Melike ile Ahmet Burak'ın babası olan Ebubekir ŞAHİN, İngilizce bilmektedir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA