Prof. Dr. Kürşat Zorlu İYİ Parti’ye Katıldı

Pek çok gazetede köşe yazarlığı yapan Prof. Dor. Kürşat Zorlu, bugün İYİ Parti’ye katıldı. Partiye rozeti grup toplantısı esnasında Genel Başkan Meral Akşener tarafından takılan Zorlu; “İYİ Parti ailesine katılmaktan büyük bir kıvanç duyuyorum. Yıllarını Türkiye'nin her alanda yücelmesi ve Türk dünyasının bütünleşmesi için harcayan bir akademisyen, bir düşünce insanı ve her şeyden önce bir aile babası olarak burada olmamın sebebi vatan ve millet sevdasıdır.” Dedi.

Prof. Dr. Kürşat Zorlu İYİ Parti’ye Katıldı

Kürşad Zorlu Kimdir?

1977 tarihinde Yozgat'ın Yerköy ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı yerde tamamladıktan sonra 1998 senesinde Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 

'Örgütlerin Demokratik Yönetim Sürecinde Karşılaştığı sorunlar ve Bir Uygulama' adlı tezi ile doktora derecesini 2009 senesinde aldı. 

Akademik görevinden önce Sağlık Bakanlığı'nda basın ve halkla ilişkiler bölümü müşavirliği, PTT Genel Müdürlüğünde uzman ve genel müdürlük danışmanlığı, Ulaştırma Bakanlığı'nda bakan danışmanlığı, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nde basılı ve halkla ilişkiler bölümü Müşavirliği, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi başkanlığında Başkan danışmanlığı görevlerini yerine getirdi.

Kürşat Zorlu, Köşe Yazarlığı Yapıyor

Prof. Kürşat Zorlu, Yeniçağ, Sonra Vatan, 2020 tarihinden itibaren Habertürk köşe yazarlığı yapıyor. Çeşitli televizyon kanallarında yorumculuk yapmakta ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir. İngilizce ve Kazakça bilen Kürşat Zorlu'nun aynı zamanda uluslararası akademik makale ve bildirilerinin yanı sıra yayınlanmış 2 kitabı da bulunmaktadır.