POMEM, PAEM ve PMYO Polis Alımı Başvuru Şartları Değişikliği TBMM'de

Polis Akademisi tarafından yapılan polis alımında yaş , renk körlüğü ve boy kilo değişikliği talebi TBMM Genel Kurulunda gündeme geldi. İşte TBMM 'de yapılan polis alımı şartları değişikliği açıklaması.

POMEM, PAEM ve PMYO Polis Alımı Başvuru Şartları Değişikliği TBMM'de

Olcay Kılavuz 'dan polis alımında yaş , renk körlüğü ve boy kilo şartı açıklaması.

POMEM-PMYO ve PAEM kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı her yıl on binlerce polis memuru ve komiser yardımcsıı alımı yapmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine yapılan polis alımı için adayların şartlarda değişiklik talebi var. Polis alımında yaş, boy kilo ve kısmi renk körlüğü talepleri TBMM 'de gündeme geldi.

Bugün toplanan TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan MHP Milletvekili Olcay Kılavuz , polis alımında yaş , boy kilo ve renk körlüğü düzenlemelerinin yapılması gerektiğini , değişiklik bekleyen on binlerce gence müjde verilmesi gerektiğini söyledi.

RENK KÖRLÜĞÜ

Kılavuz yaptığı açıklamada , polis alımında kısmi renk körü gençlere de fırsat verilmesi gerektiğini , kısmi renk körlüğü olan gençlerin de polis olmaya hak kazanması gerektiğini söyledi. 

BOY KİLO ŞARTI

Polis alımında boy kilo şartının da değişmesi , Türkiye boy kilo standartlarına göre bir düzenleme yapılması gerektiği açıklandı. 

YAŞ ŞARTI

POMEM, PAEM ve PMYO ile yapılacak polis alımında yaş şartının da değişmesi talebi TBMM 'de gündeme geldi. Kılavuz yaptığı açıklamada polis alımında yaş şartına takılan vatandaşlara müjde verilmesi gerektiğini söyledi ve yaşın esnetilmesi gerektiğini söyledi.

Peki sizce boy kilo, yaş ve renk körlüğü şartları değişmeli mi? POMEM-PMYO ve PAEM polis alımında hangi şartlar değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın erkek polisler bu sayfada: Bilgi alış verişi için TIKLA KATIL