Özel Güvenlik Görevlilerinin Özlük Hakları İçin Kanun Teklifi: Kimlik Yenileme, Çalışma Saatleri...

Özel Güvenlik Görevlilerinin özlük haklarında düzenleme için bir kanun teklifi hazırlandı ve TBMM'ye verildi.

Özel Güvenlik Görevlilerinin Özlük Hakları İçin Kanun Teklifi: Kimlik Yenileme, Çalışma Saatleri...

Son dakika haberi: Güvenlik görevlilerini ilgilendiren kanun teklifi.

Özel güvenlik görevlilerini yakından ilgilendiren bir kanun teklifi hazırlandı. CHP'li Yüksel Mansur Kılıç tarafından hazırlanan kanun teklifinde özel güvenlik görevlilerinin görev kimlik ve daha birçok sorununa çözüm getirilmesi istendi.

Üö komisyona gelen Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinin özetinde şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, özel güvenlik görevlilerinin eğitim, çalışma şartları ve özlük haklarına ilişkin düzenleme yapılması amaçlanmaktadır."

Kanun teklifinde neler var?

  • Söz konusu teklif ile kimlik yenilemede güvenlik görevlilerinin eğitim ve yenilenen kimlik bedellerinin işvereni tarafından karşılanacak.
  • Teklif ile özel güvenlik görevlilerinin grev haklarını kullanabilmelerinin önü açılacak.
  • Bu madde ile güvenlik görevlilerinin günde 7.5 saat ve haftada en fazla 45 saat çalıştırılması öngörülüyor.
  • 45 saatten fazla çalışanların , vardiyalı çalışanların ise en az 11 saat dinlendikten sonra yeniden işe gelmeleri istenebilecek.
  • Kanuna göre terörle mücadele kanunu kapsamına güvenlik görevlilerinin de alınması ve teröristlerin bertaraf edilmesine yardımcı olanlara ödeme yapılması istendi. 
     

CHP tarafından sunulan teklif, önümüzdeki günlerde görüşülecek ve oylamada kabul edilirse meclise genel kuruluna getirilecek.