Okulların Açılması İçin Açıklama: Kabine Toplanıyor (Üniversiteler Açılacak mı?)

Bugün kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak kabinede okulların açılması meselesi, İstanbul Sözleşmesi, vaka artışı gündemde olacak.

Okulların Açılması İçin Açıklama: Kabine Toplanıyor (Üniversiteler Açılacak mı?)

Okullar açılacak mı?

Okulların açılması ile ilgili bugün kritik gün. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında bugün kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Öğleden sonra başlayacak kabine toplantısında en önemli gündem maddesi okulların açılması meselesi olacak.

İLKOKUL-ORTAOKUL VE LİSELER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimlerin 31 Ağustos günü başlayacağına yer verildi.  Hazırlıklar devam ederken İŞKUR , okullarda çalıştırmak üzere personel alımı yapacağını duyurdu ve ilanlar yayımlanmaya başladı başvurular alınmaya başladı. 

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Üniversitelerin açılması ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı ve tarih verilmedi. YKS Tercihlerinin açıklanmasının ardından 29 Temmuz ile Ağustos ayının ilk günlerine kadar üniversite kayıtları yapılacak. Kayıtların ardından üniversitelerin Eylül ayının ortalarında açılması bekleniyor. 

Peki sizce okullar açılmalı mı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

KABİNEDE GÖRÜŞÜLECEK

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında bugün Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Saat 15,30 'da başlaması beklenen toplantıda okulların açılması meselesi , en önemli gündem maddelerinden olacak.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'ün İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılırsa ne olur? konulu bir sunum yapacağı bildirildi.

VAKA ARTIŞI

Son günlerde yaşanan vaka artışı nedeniyle yeni önlemler olur mu? Yeni kısıtlamalara ihtiyaç var mı? konularının da bugünkü kabinede görüşülmesi bekleniyor. 

Sizce yeni önlemler, kısıtlamalar gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA NE ZAMAN?

Kabine toplantısı sonrası açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor. Açıklamanın saat 19.00 civarında gelmesi bekleniyor.