Öğretmen Atamaları ve Ek Gösterge Tepkisi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan TBMM'de bir açıklama yaptı. Türkkan yaptığı açıklamada öğretmen atamalarına ve ek göstergeye değindi.

Öğretmen Atamaları ve Ek Gösterge Tepkisi

Öğretmen atamaları ve ek gösterge talebi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan bir açıklama yaptı. Türkkan yaptığı açıklamada ek gösterge düzenlemesinin neden bu kadar bekletildiğini söyledi ve 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu ifade etti.

"Sayın Cumhurbaşkanı dün yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen atamasını müjde olarak duyurmuştu." diyerek açıklamasına başlayan Türkkan, "Bu sayı atanamayan öğretmenlere çare olmadığı gibi, ihtiyacı da gidermiyor. Hükûmet ne yazık ki öğretmenlerimize hak ettiği değeri vermiyor. Yüz binlerce öğretmen atama beklerken ihtiyacı karşılamayacak atamalar günü kurtarmıyor. On dokuz yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında öğretmenlerin sorunları her geçen gün daha da büyüyor. Atanamayan öğretmenler ile zor şartlarda çalışan ücretli ve sözleşmeli öğretmenler, Hükûmetin çözmesi gereken öncü konular olmalıdır." dedi.

EK GÖSTERGE

Açıklamasının devamında ek gösterge meselesine de değinen Türkkan, "Öğretmenlerimizin en büyük beklentilerinden biri de 3600 ek göstergenin verilmesi. Bu konuyu,  Meclis araştırma önergeleriyle daha önce de birkaç kez Genel Kurulun gündemine taşımıştık. Verdiğimiz önergeler otuz hizmet yılında ve 1’inci derecenin 4’üncü kademesinde bulunan öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükselmesine, aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine büyük katkı sağlayacaktı. Hükûmet seçim öncesi verdiği 3600 ek gösterge sözünü tutmadıkça bunu uzun zamandır bekleyen polis, öğretmen, din görevlisi, hemşireler mağdur olmaya devam edecekler." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA