Nurettin Canikli Kimdir , Nerelidir?

Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan istifa açıklamasından sonra Nurettin Canikli kimdir? sorusu araştırılmaya başlandı.

Nurettin Canikli Kimdir , Nerelidir?

Nurettin Canikli kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın İnstagram hesabı üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan paylaşımda Bakan Albayrak'ın sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğine yer verildi. Konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. Önümüzdeki saatlerde açıklama geleceği, konuya ilişkin detayların paylaşılacağı bildirildi.

Güncemee düşen bir son dakika iddiasında ise Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gece Kısıklı'da Naci Ağbal ve Nurettin Canikli ile bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi. Peki Nuretin Canikli kimdir?

NURETTİN CANİKLİ

Canikli, 15 Mayıs 1960 tarihinde Alucra Giresun 'da dünyaya geldi. 24 Mayıs 2016 tarihinde Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde önce Başbakan Yardımcısı, daha sonra da Millî Savunma Bakanlığı görevlerini üstlendi.  Canikli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2002, 2007, 2011, Kasım 2015 genel seçimlerinde Giresun; 2018 genel seçimlerinde İstanbul milletvekiliydi.

1993 yılında Maliye Başmüfettişliğine atandı. Aynı yıl Gelirler Daire Başkanlığı ve 1996 yılında Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Ocak 1997 tarihinde İstanbul Defterdarlığına atandı.[3] 54. Türkiye Hükûmeti'nin düşmesi sonucu Temmuz 1997 tarihinde görevinden alınınca memuriyetinden istifa etti. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Ayrıca 5 yıl Yeni Şafak gazetesinde ekonomi ve finans konularında köşe yazarlığı yaptı

SİYASİ KARİYERİ

AK Parti'nin kurucu isimleri arasındadır. 2002 'de Giresun Vekili olarak Meclise girdi. TBMM'de Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi görevlerini yaptı. 

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti milletvekili olarak meclise girdi.

Canikli evli ve 4 çocuk babasıdır.