Numan Kurtulmuş'tan Mahkumlara Af Açıklaması

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Numan Kurtulmuş'tan Mahkumlara Af Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 'tan mahkumlara afve Suudi Gazeteci açıklaması geldi.
 

Numan Kurtulmuş açıklamasına Cumhur ittifakı ile başladı. İttifakın birkaç yıl içinde gerçekleştiğini belirten Kurtulmuş, "Parti tabanlarını da kapsayan bir ittifaktır. Cumhur ittifakını Türkiye’nin geleceği için önemsiyoruz. AK Parti ve MHP iki ayrı siyasi parti. Siyasi tabanımızı koruyarak cumhur ittifakının tabanını genişletmek gibi çabamız olmalıdır. Seçimde nasıl işbirliği yapabiliriz. Genel seçimde işbirliği yapmanın alt yapısı vardı.  İlk toplantıda niyet ve ana çerçeve çizildi.  Bir işbirliğinin ana çerçevesini çizerken son seçimleri masaya yatıracağız. İnce işçiliğinin daha zor olduğu bir süreç. Her iki partinin kimliğinin korunması ve doğru bir sinerjinin ortaya çıkması için çalışıyoruz.  Henüz iller üzerinde konuşmadık." dedi.

HDP-TERÖR İLİŞKİSİ

HDP 'nin terörle arasına büyük mesafe koyması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, "Belediye başkan vekilliğidir bu. Belediye başkan vekilleri durduk yerde atanmadı. Hiçbir siyasi hükümet her hangi bir yere vekil atamak istemez. Asıl olan demokrasinin kuralları içinde çalışmaktadır. Ama maalesef HDP’li belediyeler milletin paralarını çukur kazmaya, bombaları taşımaya, dağa adam götürmek için ofisler kurmaya hatta bazıları da belediye bütçelerinin bir kısmını da dağa aktarmak gibi bir aymazlığın içine düşmüştür. Bu kadar il ve ilçeye kayyum durduk yere laf olsun diye atanmamıştır. Bu seçilen kişiler terör örgütleriyle işbirliği yaptıkları ve imkan aktardıkları için görevden alınmıştır. Görevden alınan HDP’li başkanlarının hiç biri doğru düzgün belediye hizmeti yapmamıştır. Bundan sonrasının nasıl olacağına karar verecek olan HDP’tir. Terörle aralarına büyük mesafe koymalıdırlar. Dağın kontrolünde olmadıklarını, fikri ideolojik hiç bir bağlantılarının olmadıklarını ilan etmelidir. Terörün gölgesinde siyaset tarzı oluştururlarsa tabiki hiç bir devlet izin vermez. " dedi.

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

MHP tarafından hazırlanan af teklifine de değinen Kurtulmuş, "Mahşeri vicdanın kabul ettiği bir konu olmalıdır. Detaylı şekilde çalışılması gerekir. Kamuoyunun büyük çoğunluğunun evet diyebileceği bir sonuca ulaşmaktır. Hiçbir devletin bireylere karşı işlenmiş suçları affetme yetkisi  yoktur. Devlete karşı işlenmiş suçlar konusunda devlet isterse bunu ortaya koyabilir. MHP’nin somut bir teklifi var. Hukukçu arkadaşlarımız çalışıyor. Adalet Bakanı bir başka çalışma yapabilir. Cezaevleri dolu diye af çıkarılmaz. Affı ayak üstü konuşmak olamaz. Af meselesi sadece AK Parti ve MHP'nin konuşarak halledeceği bir mesele değildir, diğer partilerin de somut tekliflerinin ortaya çıkması gerekir.  " dedi.

SUUDİ GAZETECİ

Ortadan kaybolan ve parçalara bölünerek öldürüldüğü iddia edilen Suudi Gazeteci hakkında da konuşan Kurtulmuş, şu ifadeleri kulandı:

"Suudi Arabistan yetkililerinin işbirliği yapması önemli. MİT, emniyet her türlü detayı tekrar gözden geçiriyor. Bir sürü ihtimal var. Bunların hepsi değerlendiriliyor. Vahim ve son derece ürkütücü bir durumdur. Burada Türkiye’nin hiçbir kabahati yok. Konsolosluk binaları uluslararası anlaşmalara göre o ülkelerin topraklarıdır. Sorumluluk tamamıyla Suudi Arabistan makamlarına aittir. Bunlar eski soğuk savaş dönemlerine ait olan meselelerdir. Bunları artık geride bırakılması gerekir. Ümit ediyoruz ki hepimizin yüzünü güldürecek sonuç alırız."

Kamubulteni.com  | Ankara