Naki Kaftancıoğlu'dan Sadullah Ergin'e "Avcunu yalarsın"

Eski AKP'li Sadullah Ergin'in CHP'den milletvekili adayı olmasının yankıları sürüyor. Bir tepkide Canan Kaftancıoğlu'nun eşinden geldi.

Naki Kaftancıoğlu'dan Sadullah Ergin'e "Avcunu yalarsın"

Odatv'de de yer alan habere göre Canan Kaftancıoğlu'nun eşi Sadullah Ergin'e açtı ağzını yumdu gözünü. "Ancak avucunu yalarsın". İşte haberin detayları:

Ali Naki Kaftancıoğlu "Sen bakanlıktaki kadrolaşmanın en keskin militanıydın. Sen AKP’nin suçlarının en hızlı savunucusuydun. Sen mecliste konuşanların en terbiyesizlerindendin." sözleri ile tepki gösterdi. "Sen Sadullah Ergin! Sen benim oyumla meclise girecek misin?" diye soran Naki Kaftancıoğlu paylaşımına "Ben yetmez ama evetçilerle bile yolumu, yüzümü, sesimi ayırmışım. Sen Sadullah Ergin, ben Ali Naki Kaftancıoğlu! Avucunu yalarsın!" diyerek devam etti. 

Ali Naki Kaftancıoğlu paylaşımında 11 Nisan 1980'da görev yaptığı TRT İstanbul Radyosu’na gitmek için çıktığı sırada katledilen babasını Ümit Kaftancıoğlu'nu hatırlattı.

Ali Naki Kaftancıoğlu paylaşımında "Sen adalet bakanı olarak adaletsizliğin temsilcisiydin. Sen şiddet ve dolandırıcılık suçlarından mahkum olanları dışarıda gezdiren siyasi suçluları içeri tıkan yasaların yazarıydın. Sen olmaz olası Hakim ve Savcılar Kuruluna cemaat ve parti yandaşlarıyla aday çıkarandın. Sen bakanlıktaki kadrolaşmanın en keskin militanıydin. Sen AKP’nin suçlarının en hızlı savunucusuydun. Sen mecliste konuşanların en terbiyesizlerindendin. Sen Sadullah Ergin! Sen benim oyumla meclise girecek misin? Ben yetmez ama evetçilerle bile yolumu, yüzümü, sesimi ayırmışım. Sen Sadullah Ergin, ben Ali Naki Kaftancıoğlu! Avucunu yalarsın!" ifadelerini kullandı.

SADULLAH ERGİN TEPKİLERİ DİNMİYOR

CHP listelerinden aday olan Sadullah Ergin tepkileri giderek artıyor. CHP'nin milletvekili adayı gösterdiği eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e CHP tabanından da sert tepkiler geliyor.  Tepki verenler arasında siyasi parti liderleri, köşe yazarlarına ve FETÖ kumpasları mağdurları da yer alıyor... 

Daha önce CHP'nin Ankara 1. Bölge listesinde DEVA Partisi Adayı Sadullah Ergin'e verilen CHP tabanındaki tepkileri de yine Odatv sayfalarından duyurmuştuk. 

Sadullah Ergin'e tepki gösterenler arasında FETÖ kumpaslarıyla yargılanan Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, yazar Yılmaz Özdil, Avukat İrem Çiçek, eski milletvekili Yılmaz Ateş, Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bulunuyor. 

Naki Kaftancıoğlu'nun Sadullah Ergin'e verdiği sert tepkide hatırlattığı babası Ümit Kaftancıoğlu 1980'de katledilmiş, kaybı aydınlar arasında büyük üzüntü yaratmıştı. Ümit Kaftancıoğlu'nun katledilmesi sonrası açılan dava ise yıllarca sürmüştü.

ÜMİT KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

Ümit Kaftancıoğlu, 1935 yılında Ardahan'ın Hanak ilçesinin Koyunpınarı (Saskara) köyünde dünyaya geldi.

İlkokulu bitirdikten sonra köy çocuklarına açık tek kapı olan Köy Enstitüsü’ne girmek için yıllarca uğraştı, Cılavuz Köy Enstitüsü’ne girdi. Kaftancıoğlu, Cılavuz Köy Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Mardin’in Derik ilçesinde ilkokul öğretmeni olarak görevine başladı.

Daha sonra Balıkesir Necati Bey Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirip bir süre Rize’nin Pazar ilçesinde Türkçe öğretmenliği yaptı. Yedek Subay olarak görev yaptığı askerlik dönüşü, TRT'nin açtığı sınavı kazanarak, Köy Yayınları bölümünde göreve başladı. TRT İstanbul Radyosu'nda "Av Bizim Avlak Bizim", "Dilden Dile" ve “Yurdun Dört Bucağından” gibi programlarla halk kültürünü, halk âşıklarını, halkın eksiğini ve sıkıntılarını mikrofona taşıdı.

“Gerçek edebiyatın halkın ağzında, dilinde olduğunu bilmeliyiz. Halkın sözlü edebiyatını yazıya geçirecek, değerlendirecek olanlar da halk çocuklarıdır.” Diyen Kaftancıoğlu Anadolu'yu gezerek derlemelerle halkın sözlü yazınını ve halk türkülerini yazıya döktü. “Evreşe Yolları Dar” ve “Yüksek Yüksek Tepeler Ev Kurmasınlar” türküleri Kaftancıoğlu'nun derlemeleri arasındadır.

Radyo programcılığı yanında edebiyat dünyasında da adını duyuran Kaftancıoğlu, "Dönemeç"le (Öykü) TRT Büyük Ödülü birincilik (1970) ve "Hakullah"la (Röportaj) Milliyet Gazetesi Karacan Ödülü birinciliği (1972) aldı. 11 Nisan 1980 günü görev yaptığı TRT İstanbul Radyosu’na gitmek için çıktığı evinin önünde öldürüldü.

Kaynak: odatv