Mustafa Şentop, Kazakistan Meclis Başkanı ile görüştü

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan sonra Kazakistan ile bir görüşmede Meclis Başkanı Mustafa Şentop gerçekleştirdi. Şentop geçmiş olsun dileklerini iletti.

Mustafa Şentop, Kazakistan Meclis Başkanı ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, günlerdir kaosun içinde olan ve adeta savaş alanına dönen Kazakistan ile ilgili görüşme gerçekleştirdi. Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Meclis Başkanı Şentop geçmiş olsun dileklerini iletirken yaşananlar hakkında da bilgi aldı.

Kazakistan Meclis Başkanı, Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Nigmatulin, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. "Değerli dostum size çok teşekkür ederim. Şahsınızda TBMM'deki tüm dostlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten böyle zor günde bizim yanımızda bulundunuz" dedi.

TMMB Başkanı Şentop:’’ Kazakistan bizim dostumuz, kardeşimiz. Biz orada olup bitenleri kendi ülkemizde olup bitenler gibi yakından takip ediyoruz." dedi.

Ayrıca Mustafa Şentop, Kazakistan’da huzur ve güvenin sağlanmasının Türkiye açısından çok kıymetli olduğunu belirterek, istikrarın bölge için önemine değindi. Meclis Başkanı "Kazakistan devletinin ve Kazakistan halkının bu zor günleri aşacağına, huzur ve istikrarı sağlayarak daha da güçleneceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.