Muhalefet Partileri Yetersiz Mi Kalıyor?

Muhalefet partilerinin seçim stratejileri konusunda yetersiz kaldığını pek çok insan düşünüyor. İktidarın yanında yer almayan seçmen, muhalefet partilerinin gerektiği gibi muhalefet yapamadığını, bu nedenle de seçimlerin istenilen düzeyde yapılamadığını belirtiyor.

Muhalefet Partileri Yetersiz Mi Kalıyor?

Muhalefet Partileri Neden Yetersiz?

Muhalefet partilerinin yetersizliği konusunda bir çok siyasi tartışma yapılıyor, her gün bir çok köşe yazısıyla bu konu detaylı olarak inceleniyor. Fakat ne yazık ki istenilen bir sonuca ulaşılmış değil. Her kafadan bir ses çıkıyor, muhalefet partileri kendi prensiplerini göre hareket ediyor; bu nedenle de istenilen sonuca ulaşılamıyor. 

İktidar partiliği görevini 20 yıldır icra eden Ak Parti karşısında, gerektiği gibi muhalefet edebilen bir siyasi parti henüz ortaya çıktı. Ortaya çıksa da başarı sağlayamadı. Peki neden hiç bir muhalefet partisi başarı sağlayamıyor. Bu konunun bir değil bir çok sebebi sayılmakta. Geçmişten gelen Türkiye'nin içinde bulunduğu belirsiz buhran ve siyasi otorite boşluğu. Ak parti bu konuda bir çok seçmen tarafından yeterli görülüyor. Başka bir parti geldiğinde bu siyasi otoritenin bozulacağını, bu nedenle de daha zor günler yaşanabileceğini düşünüyor.