Millet İttifak’ının Adayı Kılıçdaroğlu Mu Olacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 5 genel başkanın teklif etmesi durumunda görevi kabul edebileceğini belirtti.

Millet İttifak’ının Adayı Kılıçdaroğlu Mu Olacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı adaylığı için önemli açıklamalarda bulundu. İttifak kurdukları beş parti genel başkanının kendisine adaylık teklif etmesi halinde bunu kabul edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görev. Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi her şeyden önce benim için onur. Ayrıca beş genel başkanın bana güven duyması anlamına geliyor, bu da benim için son derece önemli" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Yavaş Görevine Devam Edecek

Son dönemlerde yapılan anketlerde 'potansiyel aday' olarak öne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Onlar görevlerine devam edecek" dedi.

Parlementer Sistem Açıklaması

Altı partinin güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili hiçbir görüş ayrılığı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, partiler arasında fay hattı olabilecek herhangi bir durum bulunup bulunmadığı sorusuna "Güçlendirilmiş parlamenter sistemle devletin yeniden inşasını düşünüyoruz; yani bir anlamda hukukun yeniden inşası. Yasama, yürütme ve yargı arasında bozulan sistemin düzeltilmesi gerekiyor... TCMB'nin bağımsızlığı, BDDK, Kamu İhale Kurumu gibi devlette liyakat sistemini önceleyen belirli kurallar getireceğiz, bu ikinci aşama. Üçüncü aşama ekonomi. Ekonomi ve sosyal politikalarla ilgili çalışmalar... Bu konularda altı parti kendi iç çalışmalarını yapacak. Partilerin arasında herhangi bir fay hattı görmüyorum, bir uyum var" yanıtını verdi.