MHP'li Atay TBMM'de Tek Tek Saydı! Uzman Jandarmaların Sorunları, Bekçi Alımı, Uzman Çavuş Alımı, Güvenlik Korucusu Alımları, Maaş Sorunları

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2020 yılı bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına söz alarak değerlendirmelerde bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın kısa süre önce hayata geçirdiği ve büyük takdir toplayan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği uygulamasına ilişkin verileri paylaşan Sermet Atay,  Emniyet teşkilatına katılan 21 bin 310 yeni bekçi ile birlikte özellikle gece yaşanan suçlarda gözle görülür öl

MHP'li Atay TBMM'de Tek Tek Saydı! Uzman Jandarmaların Sorunları, Bekçi Alımı, Uzman Çavuş Alımı, Güvenlik Korucusu Alımları, Maaş Sorunları

MHP'li Sermet Atay : 21 Bin 330 Bekçi Alımıyla Birlikte Suç Oranlarında Azalma Görüldü 

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2020 yılı bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına söz alarak değerlendirmelerde bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın kısa süre önce hayata geçirdiği ve büyük takdir toplayan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği uygulamasına ilişkin verileri paylaşan Sermet Atay,  Emniyet teşkilatına katılan 21 bin 310 yeni bekçi ile birlikte özellikle gece yaşanan suçlarda gözle görülür ölçülde azalma meydana geldiğini söyledi.

EGM'nin 2019 yılı itibariyle 305 bin 328 personele sahip olduğunu bu personelin yüzde 90'ının üniversite mezunu olduğunu söyleyen Atay, 18 bin 482 güvenlik korucusunun emekli edilerek 25 bin 118 yeni güvenlik korucusunun işe alındığını ve yaş ortalamasının bu sayede 42'den 32'ye düşürüldüğünü söyledi.

JANDARMANIN PROFESYONELLEŞME SÜRECİ

Jandarma'nın profesyonelleşme sürecine dair de değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Milletvekili, "2019 yılında Jandarma Genel Komutanlığı profesyonel personel mevcudu bir önceki yıla göre yüzde 16 artırılarak personelin yüzde 82'si profesyonel hâle getirilmiştir. 2020 yılında profesyonelleşme oranının yüzde 83 olması hedeflenmektedir. Terörle mücadelede kararlı ve stratejik adımlar atılmaktadır. Cumhur İttifakı'nın sağladığı siyasi mutabakatın teröre karşı tavizsiz duruşun verdiği güçle, terörle mücadelede taktiksel ve önleyici faaliyetler hız kazanmıştır. Bu faaliyetlere dikkat edildiğinde, olay sonrası operasyon mantığından kesintisiz operasyon stratejisine geçilerek terörle her alanda topyekûn bir mücadele verildiği aşikârdır. Terör bitene kadar bitmeyecek topyekûn bir mücadeleye girmiştir. Dağda terörist kovalarken şehirde spor salonları ve okullar açan, fabrikada kendi silahlarımızı ve insansız hava aracımızı üreten ve her şeyden önemlisi, terörle baskılanmak istenen yerlerde, devleti bütün unsurlarıyla daha görünür hâle getiren bir hizmet anlayışı oluşturulmuş ve dolayısıyla hem terörle hem de terörizmle mücadele eden bir yapı meydana getirilmiştir. 15 Temmuz sonrasında terörle mücadelede kapasitemizin zayıflayacağı düşüncesine kapılarak fırsat kollayanlara karşı devletimiz, bütün bakanlıkları, alt kurumları ve güvenlik birimleriyle topyekûn kararlılıkla bir karşı duruş sergileyerek, terör örgütlerine Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki örneğine az rastlanan en etkili cevapları vermiş ve vermeye de devam edecektir. Verilen bu mücadeleyle terörü kaynağında yok etme metodu geliştirilmiş; savunma değil, sürekli taarruz hâlinde olunmuş, kesintisiz operasyonlarla terör örgütlerinin alan kazanmasına müsaade edilmemiştir." ifadelerini kullandı. 

MHP'li Atay, uzman çavuşların sorunlarını da gündeme getirerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

UZMAN ÇAVUŞLARIN KADRO VE 3600 EK GÖSTERGE BEKLENTİSİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Jandarmanın profesyonelleşmesi çalışmaları, uzman çavuşlarını Silahlı Kuvvetler ve Jandarma Genel Komutanlığında personelin bel kemiği hâline getirmiştir. Her operasyonda önde giden kahraman uzman çavuşlarımız, özlük hakları alınırken hep ötelenmiştir. Bir hak istendiğinde onların sözleşmeli olduğu önümüze getirilmiştir. Oysa Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz "Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz." düsturuyla hareket etmekteyiz. O yüzden, ülkemizin ve milletimizin savunulmasında kahramanca rol üstlenen uzman çavuşlarımızın öncelikle kadrosunun ve iş güvencesinin sağlanması, moral ve motivasyon açısından bir gerekliliktir. Uzman çavuşlar yıllarca çalıştıktan sonra sivil memur emeklisi değil, uzman çavuş emeklisi olmayı hak etmiştir. Uzman çavuşlar özlük haklarının iyileştirilmesini, sözleşme yerine kadro verilmesini, 3600 ek gösterge getirilmesini, yeni işe başlayan uzman çavuşlar ile yirmi yıllık uzman çavuşlar arasında kıdem farkı olması gerektiğini, çeşitli sebeplerle iş güvencesi olmadığı için her an işten atılma korkusuyla baskı altında tutulma durumunun ortadan kaldırılmasını istemektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Jandarmamızın bir silahlı mensubu olarak orduevlerinden faydalanmak uzman çavuşlarımızın en doğal hakkıdır. Eğer bu sosyal tesisler yeterli değilse uzman çavuşlara yönelik sosyal tesis inşa edilmesi bir gerekliliktir, bu saydıklarımız birer zarurettir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en çok şehit veren zümresi bunları çoktan hak etmiştir. Asker için moral ve motivasyon her şeyden önemlidir. Uzman çavuşlarımız yurt dışında ve yurt içinde kendisine verilen görevleri başarılı bir şekilde ifa etmiştir. Umuyoruz ve istiyoruz ki bu kahramanlarla ilgili yasal düzenleme bir an önce Mecliste ele alınarak arzu ettikleri özlük haklarına kavuşacaklardır.

UZMAN JANDARMALARIN ÇÖZÜM BEKLEDİĞİ KONULAR

Jandarma Komutanlığımızın personeli olan astsubay ve uzman çavuşlar arasında kalan bir sınıf olan uzman jandarmalarımız, toplumda genelde uzman çavuşlarımızla karıştırılmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı artık uzman jandarma almamaktadır. Şu anda Jandarma teşkilatında sadece 17 bin civarında uzman jandarmamız kalmıştır. Jandarma Genel Komutanlığında subay ve astsubayların eğitimde geçen süreleri hizmette sayıldığı hâlde, bu hak uzman jandarmadan esirgenmiştir. Bu bir eşitsizlik ve adaletsizliktir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu eşitsizliğin giderilmesi için kanun teklifi verdik, önümüzdeki dönemde de bu teklifin takipçisi olacağız.

MAAŞ EŞİTSİZLİĞİ MESELESİ

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının kolluk kuvveti olarak İçişleri Bakanlığına bağlanmasıyla aynı işi yapan aynı konumdaki Emniyet personeli ile Jandarma personel maaşları arasında bir eşitsizlik meydana gelmiştir. Şöyle ki: Bir il emniyet müdürü 9.352 lira maaş alırken aynı görevi ifa eden bir jandarma alay komutanı 12.302 lira ücret almaktadır. Bir emniyet müdürü emekli olduğunda 5.250 lira emekli maaşı alırken bir albay 6.882 lira almaktadır. Bu hiyerarşiyi sıraladığımız zaman ikinci sınıf emniyet müdürü ile yarbay aynı konuma denk gelmektedir. İkinci sınıf emniyet müdürü 7.500 lira civarında maaş alırken bir yarbay 10 bin lira civarında maaş almaktadır. İkinci sınıf emniyet müdürünün emekli maaşına aynı karşılaştırma yapıldığında aynı farklar karşımıza çıkmaktadır. 3.400 TL civarında emekli maaşı alan ikinci sınıf emniyet müdürünün maaşı aynı konumda olan yarbayın emekli maaşından 2 bin lira daha azdır. Bir polis memurunun ortalama 6.200 lira civarında maaş aldığını düşünürsek bu hiyerarşide ona denk gelen astsubay 8.300 TL civarında maaş almaktadır. Burada karşımıza neredeyse 2.100 liralık bir fark çıkmaktadır. Gerekli düzenlemelerin yapılarak bu farkın giderilmesi gerektiği kanaatindeyiz.