MetroPOLL Açıkladı:Hangi Partinin Ne Kadar Oyu Var?

Siyasi partilerin 2022 karnesi belirlendi. İşte karşınızda iktidar ve muhalefetin oy oranları ile değişim periyotları... Türkiye seçim yolu olan 2023'e adım adım yaklaşırken MetroPOLL araştırma şirketinin anketlerine baktığımızda partilerin 2022 senesine ait oy oranları ortaya çıktı. Ocak ayı araştırmalarına %34 oranında bir oy ile başlangıç yapan Adalet Kalkınma Partisi, %36,30'luk oy oranı ile yarı bitirmeyi tamamladı.  Ocak ayında listede olmayan Zafer Partisi ile Yeniden Rafah Partis

MetroPOLL Açıkladı:Hangi Partinin Ne Kadar Oyu Var?

Erken seçim tartışmaları sürerken diğer taraftan yılın son anket sonuçları da MetroPOLL Araştırma şirketi tarafından paylaşıldı. Şirketin açıklamış olduğu sonuçlar ile beraber partilerin 1 yıllık oy karneleri ortaya çıktı.


Ak Parti Oy Oranını Yükseltti

Araştırma sonuçlarına baktığımızda Ocak ayına %34 oy oranı ile başlangıç yapan Adalet ve Kalkınma Partisi, yılı 36,30'luk oy oranı ile bitirdi. Yılın ilk araştırmalarında %28,4 oyu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi ise yılın son anketinde %24,7'de kaldı.


İYİ Parti Oylarında Düşüş

Oylarını ciddi manada artırması ile gündeme gelen İYİ Parti’de ise ibre kendi açılarından tersine döndü. Ocak ayına 13,3'lük bir performans ile başlangıç yapan partinin yıl sonunda almış olduğu oy oranı %12,5 oldu. 

Ocak ayı anketlerine baktığımızda %11,6 oranı bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin oy oranı 11,6 iken şimdi 11,2'de kaldı. Diğer taraftan Milliyetçi Hareket Partisi ise oylarını arttıran partiler arasında yer alıyor. Buna göre Ocak ayı ile beraber 5,9'da görünen Milliyetçi Hareket Partisi'nin şimdiki oyları 7,3 ile bitirdi.


2 Partinin Oylarında Ciddi Artış

Ocak ayı anketine baktığımızda 2,6 barındığında seyreden Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi ise yıl sonu listesinde kendine yer bulamadı. 

Yılın ilk araştırmasına baktığımızda listede bulunmayan Zafer Partisi’nin yıl sonu performansı ise dikkatlerden kaçmadı ve böylece oyları %2 oldu. Ocak ayı araştırmalarında listede yer almayan Yeniden Refah Partisi ise %1,3 ile son listede kendine yer buldu.