Mecliste Sözleşmeli, Vekil, Ücretli ve Fahri Diyanet Personellerine Kadro Çağrısı

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli , vekil, fahri ve geçici personellere kadro konusunda MHP'den AK Parti'ye çağrı geldi.

Mecliste Sözleşmeli, Vekil, Ücretli ve Fahri Diyanet Personellerine Kadro Çağrısı

Sözleşmeli, geçici, vekil ve fahri diyanet personelleri hakkında açıklama.

TBMM'de Diyanet İşleri Başkanlığının 2021 yılı bütçe görüşmeleri yapıldı. Yapılan bütçe görüşmelerinde Diyanet personellerinin yaşadığı mağduriyetler de dile getirdildi. MHP'li Mustafa Kalaycı, bütçe görüşmeleri üzerine söz aldı ve şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde sağlıklı bir insan gücü planlamasıyla eğitim, istihdam ilişkisi kurulması konusunda gerekli düzenlemeler hızla yapılmalıdır. Kamuda ehliyeti ve liyakati esas alacak, statü ve istihdam karmaşasını giderecek, ücret adaletini sağlayacak, topluma kaliteli hizmet sunan, değişen koşullara uyum yeteneği yüksek ve daha verimli bir kamu personel sistemi oluşturulmalıdır. Sözleşmeli, geçici, vekil, fahri ve ücretli personel çalıştırılması çok özel hâller dışında son bulmalıdır. Asli devlet hizmetlerinde çalışanlar kadrolu hâle getirilmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalı ve bu sınıfta görev yapan personel genel idare hizmetleri kadrolarına alınmalıdır."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA