KYK Borçları İçin Yeni Adım

KYK borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada KYK borçlarının silinmesi teklifini AK Parti ile MHP'ye sunacaklarını, bu konu için görüşmeler yapılacağını söyledi.

KYK Borçları İçin Yeni Adım

KYK Borçları için yeni gelişme.

KYK kredi borçları son günlerin en çok konuşulan gündem konusu oldu. TBMM'ye gelen teklifte kredi borçlarının yapılandırılacağına yer verildi. Söz konusu teklifte, kredi borçlarını ilk taksitte ödeyenlerin faizlerinin yüzde 90 'ının silineceği, ilk 2 taksitte tamamını ödeyenlerin ise faizlerinin yarısının silineceğine yer verildi. KYK Borcu olan milyonlarca genç ise kredi borçlarının silinmesini istiyor. 

İŞ BULMAKTA ZORLANIYORLAR

Pandemi nedeniyle dünya ekonomisinde yaşanan durgunluk Türkiye'de de görülüyor. Son dönemlerde iş ilanları, personel alımları azaldı. İş bulamayan gençler de kredi borçlarını ödeyemiyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında, KYK borçlarına değindi ve yeni bir teklif hazırladıklarını söyledi.

HAREKETE GEÇİLDİ

Bugün KYK borçları nedeniyle mağdur olan gençlerle bir araya gelen CHP lideri, genel merkezden telekonferans ile programa katıldı ve önerileri dinleyip kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu KYK borçları ile igili partisinin görüşünü "KYK borçlarının tamamının silinmesi lazım" şeklinde ifade etti.  CHP lideri, bu tekliflerini AK Parti ile MHP'ye sunmak için harekete geçtiklerini söyledi. “Bu öneriyi iktidar kanadına ve MHP'ye sunacağız” bilgisini paylaşan Kılıçdaroğlu, KYK borçlarının silinmesi için AK Parti ve MHP ile önümüzdeki günlerde görüşme yapacaklarını söyledi. 

İBB'nin 13 binden fazla öğrenciye burs verdiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Siz bursu veriyorsunuz bir de geri istiyorsunuz. Geri isteyecekseniz iş vereceksiniz. Bunun adı sosyal devlet değil sosyal tefeciliktir" dedi ve KYK borçlarını şimdiye kadar ödeyenlerin 'Ödeyenler neden ödedi?' şeklindeki olası eleştirilerine de değindi ve şu ifadeleri kullandı: "Kredi borcunu ödeyen arkadaşın maddi durumu iyidir, ödemiştir. Siz nasıl ödeyeceksiniz? Belki iş bulmuştur. Ama siz bulamadınız. Sosyal devlet, düşük gelirlinin yanında olan devlettir. Soru şu; Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet mi? Sosyal devleti sorgulayacaksınız. Sizin benden daha fazla hakkınız var. Benim işim var, sizin yok. Benim evim var, sizin yok."

SİZCE?

Sizce KYK borçları silinmeli mi? Ankete katılmak için TIKLAYIN

KYK BORÇLARI AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN