KYK Borçları da Yapılandırma Kapsamına Alınacak mı?

Vergi ve prim borcu yapılandırması açıklamasının ardından vatandaşlar, KYK borçlarının da yapılandırma kapsamına alınıp alınmayacağını araştırmaya başladı.

KYK Borçları da Yapılandırma Kapsamına Alınacak mı?

KYK borçları yapılandırılacak mı?

Vergi yapılandırması müjdesinin gelmesinin ardından milyonlarca KYK borçlusu, Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu 'na olan borçların yapılandırılıp yapılandırılmayacağını , KYK borçlarının bu kapsama alınıp alınmayacağını araştırmaya başladı. 

5 MİLYONA YAKIN KYK BORÇLUSU VAR

Türkiye genelinde , üniversite okuduğu sırada kredi alan ve şimdi kredi borcu olan 5 milyona yakın vatandaş var. 

300 BİN E HACİZLİ

KYK borcunu zamanında ödemeyen ve borcu vergi dairesine aktarılanlardan 300 bin kişi hakkında e haciz uygulaması başlatıldı. Borçlarını uzun süredir ödemeyenlerin banka hesaplarına bloke konuldu.

VERGİ VE PRİM YAPILANDIRMASI

Vergi ve prim borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması az önce geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmamız şu an var. Çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Bu kanun teklifinin görüşmeleri sırasında vergi ve SGK yapılandırılmalarıyla alakalı bir teklif. Geçmişte yaptıklarımıza benzer olacak." dedi.

KYK BORÇLARI YAPILANDIRMASI OLACAK MI?

Vergi borçları yapılandırma müjdesinin ardındna vatandaşlar, KYK borçlarının yapılandırıluıp yapılandırılmayacağını araştırmaya başladı. Mehmet Muş 'un açıklamasına bakacak olursak kapsam vergi borçları ile ilgili.

Kamubulteni.com Notu: Önceki yapılandırmalarda KYK borçları da eklenmişti. Ödenmeyen KYK borçları Vergi Dairelerine aktarılıyor ve buradan tahsil ediliyor. Bu nedenle bu yapılandırma kspamına KYK borçlarının da alınması bekleniyor. 

Mehmet Muş, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini , önümüzdeki günlerde detayların netleşeceğini söyledi. Detaylar belli olduğunda, KYK borçları detayı netleşince kamubulteni.com olarak takipçilerimize aktaracağız.  Sizce KYK borçları yapılandırılmalı mı yoksa silinmeli mi? Yorum kısmı aşağıda.

Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN