KYK Borçları Açıklaması Geldi: Kredi Borcu Olan Genç Sayısında Rekor Artış

KYK borçları hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. TBMM 'de yapılan açıklamada KKY borcunu ödeyemeyen kişi sayısı bildirilirken, gençlerin iş ve KYK borç düzenlemesi beklediği bildirildi. İşte KYK borçlusu sayısı.

KYK Borçları Açıklaması Geldi: Kredi Borcu Olan Genç Sayısında Rekor Artış

KYK borcunu ödeyemeyen sayısında rekor artış.

KYK borcunu ödeyemeyen gençlerin sayısı hakkında TBMM 'de bir açıklama geldi. Bugün toplanan genel kurulda kürsüye geçen Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, KYK borcu olan vatandaş sayısının kısa süre içinde işsizlik nedeniyle daha da arttığını söyledi. 

GELİR ADALETSİZLİĞİ ÖNERGESİ

İYİ Partili vekillerin imzası ile Meclise gelir adaletsizliği için bir önerge sunuldu. Sunulan önergede gelir adaletsizliğinin araştırılması ve düşük gelirli vatandaşlara sağlanacak destekler, vergi indirimleri ile gelir adaletsizliğinin azaltılması ön görüldü. 

Gelir adaletsizliği ile ilgili konuşmak üzere kürsüye çıkanHancıoğlu,  "İYİ PARTİ Grubunun gelir adaletsizliği konusunda vermiş olduğu araştırma önergesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz almış bulunuyorum." diyerek sözlerine başladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Gelir adaletsizliği, dünyanın her yerinde toplumları buhrana sürükleyen, sosyal, siyasal ve ekonomik alanda yaşanan krizleri kronikleştiren bir olgudur. Bu durum, bugün ülkemiz için çok tehlikeli bir durum almıştır. Özellikle, son on yedi yıllık süreçte israf, keyfîlik ve siyasi ihtiras ve hırslarla günü kurtarma amacıyla yürütülen plansız politikalar, ülkemizde bugün gelir adaletsizliğini zirveye taşımıştır."

246 İNTİHAR

"Gelir adaletsizliğinin bugün ulaştığı boyutu hangi sosyoekonomik verilerle yorumlayabiliriz? Bunun cevabı, nesnellik ve bilimselliği sıkça tartışılsa bile, Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı bir yaşam memnuniyeti araştırması var. Bu araştırmaya göre, hayatından, yaşam kalitesinden, ekonomik koşullarından memnun olan vatandaşlarımızın oranı 2011 yılında yüzde 62 düzeyindeyken bugün bu oran yüzde 52’ye kadar düştü. Sadece 2018 yılı içinde geçim sıkıntısı sebebiyle 246 vatandaşımız intihar etti. Geleceğinden umudunu kesmiş olan gençlerimizin oranı yüzde 60 düzeyine ulaştı.

KYK BORCUNU ÖDEYEMEYEN SAYISI 631 BİN ARTTI

"Geçen yıl ekim ayında tam 210 bin gencimize Kredi ve Yurtlar Kurumu borcu nedeniyle e-haciz uygulandı. Son iki yılda bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 1 milyon 905 binden 2 milyon 536 bine ulaştı. Bugün icra dairelerinde 20 milyondan fazla icra dosyası var."

KYK borçları anketi için   TIKLA KATIL

İŞSİZLİK ETKİSİ

Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamayan gençler, KYK borcunu da ödemekte zorluk çekiyor. 

Gençler KYK borçları için düzenleme beklerken iş de bekliyor. 

Peki sizin borcunuz ne kadar? Aşağıdaki yorum kısmından KYK borcunuzu yazabilir ve mağduriyetinizi iletebilirsiniz.

KYK BORÇDÜZENLEMESİ GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN