Kürt Sorununda Yeni Bir Çözüm Süreci Mi Başlıyor? AK Partili İsim Cevap Verdi 

Demokrasi ve Birlik Derneği Başkanı ve Eski Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner, çözüm süreci tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Metiner, yapmış olduğu açıklamada Kürtlerin gelecekleri, hak ve özgürlükleri hususunda HDP'nin muhatap alınması hiçbir biçimde kabul edilemez.” Dedi.

Kürt Sorununda Yeni Bir Çözüm Süreci Mi Başlıyor? AK Partili İsim Cevap Verdi 


Ankara'da Demokrasi ve Birlik Derneği ile Birlik ve Demokrasi Vakfı'nın ortaklaşa bir şekilde organize ettikleri 'Kürtler ne istiyor?' konulu çalıştay düzenlendi. Bu çalıştaya konuşmacı olarak katılan Demokrasi ve Birlik Derneği Başkanı ve Eski Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner, etkinliğin sonrasında K24 sorularına cevap verdi.

Bizim Amacımız Daha Fazla Demokrasiyi Tesis Etmek 


Derneğin kuruluş amacından söz eden Mehmet Metiner, amaçlarının çok daha fazla demokrasi ile daha fazla özgürlük temelinde Türklerle Kürtleri birleştirerek ortak vatan üzerinde, herkese kazanılacak yeni çözüm formüllerini devreye almak. Tarihteki Türk Kürt kardeşliğinin benzerini günümüzde inşa ederek, ülkemizin tamamının ortak vatanı olduğunu, hepimizin bütün özelliklerinin üstünde taşıyan bir devlet olduğunu ve olması gerektiğini hatırlatarak Türklerle Kürtler arasında fitne sarmak isteyen çevrelerin de oyununu bozmak istiyoruz.” Dedi.