Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklama: Asıl Olay Papaz Değil..

Son dakika açıklaması: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan gerilimi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklama: Asıl Olay Papaz Değil..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son dakika açıklaması yaptı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, ABD ile yaşanan gerilimi değerlendirdi. Asıl olayın papaz olmadığını söyleyen Kılıçdaroğu, Almanya'ya Deniz Yücel'in Yunanistan'a iki askerin iade edildiğini ancak papaz konusund inatlaşıldığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

“Olay papaz olayı değil. Merkel istedi tak diye verdiler. Deniz Yücel... Bana kalkacaksınız hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığından söz edeceksiniz. Kargalar bile buna güler. En son Yunanistan. Ne oldu, niye verildi? Erdoğan ile Trump arasında bir inatlaşma var. Faturasını da 80 milyon ödüyor. Dış Betist politikada diplomasi dilini öne çıkarmak gerekiyor. En son ABD’ye bürokratlar gitti, niçin; siyasiler güven vermediği, siyaset kurumu iflas ettiği için. Rahip meselesi yaşanacak olan krizi önceledi. Bu olay rahibe bağlı değil, çok daha derin ve köklü. Krizin geleceğini Erdoğan da çok iyi biliyordu. Seçimleri niye erkene aldı? ‘Erkene alalım bu işi bitirelim’ diyerek MHP ile anlaştı. 

Türkiye’nin ekonomik olarak içinde bulunduğu zor durumu bürokrasinin görmemesi mümkün değil. Bürokrasi görüyorsa, siyasetçinin önüne koyuyordur. Bir yıl içinde finansman ihtiyacı 240 milyar dolar. Papaz serbest bırakılsa da bırakılmasa da bulacaksınız. Nereden bulacak? İthalat belli, ihracat belli, Merkez Bankası’na müdahale ediyorsunuz, eli kolu bağlı. Hükümet, ‘papaz krizini’ öne çıkararak beceriksizliğini, basiretsizliğini örtmek istiyor. Papaz mı Trump mı dedi size ‘Bu kadar borçlanın’ diye."

Kamubulteni.com  | Ankara