Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin Kapatılma Davası Açıklaması: "Demokrasilerde Parti Kapatma Olmaz"

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve HDP'nin kapatılması meselesine değindi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin Kapatılma Davası Açıklaması: "Demokrasilerde Parti Kapatma Olmaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin kapatılmasına dair ilk açıklama.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet istişareyle adaletle yönetilir. Kinle öfkeyle yönetilmez. Egemen güçlerin talimatlarıyla yönetilemez. Israfla devlet yönetilemez." dedi ve HDP'nin kapatılmasına yönelik açılan dava için şunları söyledi:

"Demokrasilerde parti kapatma olmaz. Seçimle gelen seçimle gider. Milletten oy almayan parti çöp sepetine gider."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

"İstanbul Sözleşmesini feshediyorum dedi. Kimsin sen? Adaletsizliğin ağa babasıysan biliyoruz. Yandaşlarına milyar dolarları kazandırdığını da biliyoruz. 42 milyon kadına ihanet etti."

Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Milleti, bir kişiye, Türkiye Cumhuriyeti devletini bir kişiye emanet edemeyiz. 83 milyon bu devletin sahibidir. Böyle düşünüyoruz. 19 Mart'ta da Balkan Ülkeleri Yerel Yönetimler İşbirliği Çalıştayı'nı yaptık. Bizim belediye başkanlarımız ile o bölgelerdeki belediye başkanları arasında dostluk ilişkilerini geliştireceğiz.

Her bölgede vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Önce Allah'a, sonra kendinize sonra bize güveneceksiniz. Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız beraber. "