Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakının Adayı Hakkında Tüyo Verdi

Millet İttifakının ortaklarından olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakın adayı hakkında sürpriz bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, adayın sürpriz bir isim olmayacağını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakının Adayı Hakkında Tüyo Verdi

Bazı açılış ve ziyaretler için Elazığ’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal 23 ve Kanal Fırat ortak canlı yayınında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Millet ittifakına yönelik yapılan eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, ‘’Millet İttifakı dağılıyor, masanın altında HDP var, masanın yan tarafında şu var, öbür tarafında şu var, yok birbirine girdiler… Bunların tamamı fasa fiso. Yok öyle bir şey. Biz sadece gülerek bunları okuyoruz. Bunların hiç gerçek payı yok” dedi.

Millet İttifakının Adayı Belirlendi mi?

Programa katılan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘’Millet ittifakının adayı belirlendi mi?’’ sorusu soruldu. Bu soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu,

‘’Eğri oturup doğru konuşalım. 6 lider bir aradayız. Daha henüz Türkiye'nin bütün sorunlarını masaya yatırmış değiliz. Önce parlamenter sistemi masaya yatırıp, bunu nasıl çözeceğimizi, adaleti nasıl getireceğimizi, yolsuzlukları nasıl önleyeceğimizi, geldiğimiz zaman hemen süratli bir şekilde hasar tespit komisyonu kuracağımızı, hemen arkasından ekonomik sosyal konseyi toplayacağımızı, strateji planlama teşkilatını kuracağımızı bunlarla ilgili kararlarımızı aldık.

Diğer kararlar da var. Seçim güvenliğini nasıl sağlayacağız? Açık söylemek gerekirse biz bu hükümete güvenmiyoruz. Sandıkların başında görev alan arkadaşların güven içinde görevlerini yapmaları, bunların eğitilmeleri gerekiyor. Suriyeli mülteciler var. Bunları nasıl göndereceğiz? Bu konuda da oturup konuşmamız lazım.

Bizim çalışmamız şu şekilde; liderler ayda bir toplanıyoruz ama aldığımız kararları 6 partinin genel başkan yardımcıları oturuyorlar, çalışıyorlar. Rapor hazırlıyorlar, kendi liderlerine sunuyorlar. Liderlerden mutabakat alındıktan sonra ondan sonraki toplantıya o raporlar geliyor. Dolayısıyla biz her bir olayı, akıl terazisinde tartıyoruz. Nasıl çözülmesi gerektiği konusunda görüş birliği sağlıyoruz. Listeyi yazıyoruz, altına imzayı atıyoruz kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bütün sorunlara çözüm ürettikten sonra cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Aday Kriterleri

Cumhurbaşkanı nasıl olmalı onu kendi bildirimizde açıkladık. Cumhurbaşkanının devlet aklı olmalı, devlet tecrübesi olmalı, ahlaklı olmalı, kendi egosuna teslim olmamalı, adaletli olmalı, adaleti savunmalı. Devlette liyakati savunmalı. Bunların olması lazım. Bu niteliklere uygun kişi bulacağız. Var, niye olmasın?’’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Adayı mısınız?

Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı adayı mısınız diye soruldu. Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız bunu söyleyebilirler tabiî ki. Sonuçta her parti kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama biz akılcı davranıyoruz. 6 lider bir aradayız, akılcı politikalar üreteceğiz. O akılcı politikalarla yolumuza devam edeceğiz. 6 lider kader birliği yaptık, parti için değil, Türkiye için yaptık. Seçeceğimiz lider egosuna teslim olmayan bir lider olacak. Verdiği sözü tutacak, alt alta yazılan vaatlerin altına imzayı atacak, liderlere karşı o yükümlülüğü yerine getirecek ve bunu kamuoyuna deklere edecek’’ dedi.

Sürpriz Bir İsim Mi Olacak

Adayın sürpriz mi olacağı sorusu üzerine “Yok hayır, sürprizlere yer yok. Akılcı politikalarla yola çıkmak lazım.” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /