Karşılıksız Çek Düzenlemesi Belli Oldu (Af Olacak mı?)

Karşılıksız çek düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada hapis cezalarına af gelmeyeceği , sadece infaz ertelemesi olacağı bildirildi.

Karşılıksız Çek Düzenlemesi Belli Oldu (Af Olacak mı?)

Karşılıksız çeke af geliyor.

Geçtiğimiz gün karşılıksız çeklere af ile ilgili müjdeli açıklama geldi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada karşılıksız çeklere verilen hapis cezalarının düzenleneceğine yer verildi. 

HAPİS CEZASI KALDIRILACAK DENDİ AMA..

Daha önce yapılan açıklamada karşılıksız çeklere verilen hapis cezalarının kaldırılması için çalışma yapıldığı bildirildi. Ama edinilen bilgilere göre karşılıksız çeklere verilen hapis cezalarının kalkmayacağı , sadece infazın 3 yıl erteleneceğine yer verildi. 

AK Parti tarafından hazırlanan düzenlemede , vatandaşların çek borçlarını ödeyebilmesi için yapılandırma imkanı sağlanacak. Hem o vatandaşın hem de alacaklının mağdur edilmemesi için  infaz ertelemesi yapılacak ve bu sürede borç ödeme imkanı sağlanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti kurmayları "Bunların büyük bölümünü orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Hapse giren, borcunu hiç ödeyemez. Çek sahibine taksitlendirme fırsatı da gelecek. Üç yıl içinde ödemezse adli süreç devam edecek" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA