Kapsamlı Anket Sonucu Geldi: Seçim Anketinde Oy Oranları Değişti

Son dakika haberi: MAK Danışmanlık tarafından bir seçim anketi yapıldı. Yapılan seçim anketinin sonuçları az önce yayımlandı. Ankette vatandaşlara oy verdiği parti dışında en beğendiği parti hangisi sorusu soruldu.

Kapsamlı Anket Sonucu Geldi: Seçim Anketinde Oy Oranları Değişti

Flaş anket sonucu.

MAK Danışmanlık bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Kasım ayında yapılan seçim anketinin sonuçlarının belli olduğuna ve kapsamlı bir anket yapıldığına yer verildi. Ankette, oyunu verdiğin parti dışında en çok hangi partiyi beğeniyorsunuz? sorusu soruldu. Öte yandan bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusu da soruldu 

AK PARTİ ve CHP'YE OY VERENLER

AK Parti'ye oy verenlere, AK Parti dışında en beğendiğiniz parti hangisi? sorusu soruldu. Sorulan bu soruya en çok verilen cevap Yüzde 20 Gelecek Partisi oldu.

CHP'ye oy verenlere CHP dışnda en beğendiğiniz parti hangisi sorusu soruldu. Bu soruya verilen en çok cevap yüzde 42 ile sandığa gitmem, yüzde 18 ile İYİ Parti oldu.

İşte soruya verilen cevaplar:

MHP VE İYİ PARTİ

MHP'lilere sorulan soruda MHP'den sonra en beğendiğiniz parti hangisidir sorusu soruldu. Bu soruya yüzde 51 AK Parti cevabı verdi.

İYİ Parti'lilere sorulan İYİ Parti'den sonra en beğendiğiniz parti hangisidir? sorusuna yüzde 19 sandığa gitmem, yüzde 18 CHP oldu. 

HDP

HDP'ye sorulan soruya ise yüzde 40 sandığa gitmem, yüzde 11 AK Parti cevabını verdi.

YARIN SEÇİM OLSA

Ankette vatandaşların hangi partiye oy vereceği sorusu da soruldu. İşte verilen cevaplar

AK Parti Yüzde 38.7

CHP: Yüzde 24

İYİ Parti: Yüzde 11.6

HDP: Yüzde 9,2

MHP: Yüzde 9.1

Gelecek Partisi: Yüzde 2.3

DEVA: Yüzde 2.3