Kabine Değişikliğinde Öne Çıkan 4 İsim Açıklandı

Kabine değişikliği gündemde çokça konuşulmaya devam ediliyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak AK Parti Kongresinin ardından yapılması beklenen değişiklik ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Kabine Değişikliğinde Öne Çıkan 4 İsim Açıklandı

Kabine değişikliğinde öne çıkan 4 isim.

Milli Gazete'nin son dakika olarak aktardığı bilgide , kabinede yüzde 60'lık bir revizyonun gündemde olduğu bildirildi. Yayımlanan haberde yeni kabine için 4 ismin öne çıktığı bildirilirken görevden alınması beklenen bakanların ise şu şekilde olduğu bildirildi:

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın kaleme aldığı yazısında, son dönemlerde ekonomi ve siyaset gündeminde yaşanan sorunlar sonrası ciddi bir revizyonun gündemde olduğuna yer verildi. 

Yeni Hükümet sisteminde teknokrat bakanların milletvekilleri ve vatandaş ile iletişiminin düşük olması nedeniyle yeni kabinede siyasi isimlere yer verileceği bildirilirken, kabinede yer alan bazı isimlerin Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilebileceği aktarılıyor. 

BÖLÜNMESİ PLANLANAN BAKANLIKLAR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı 'nın bölünmesi yeni bakanlıkların kurulmasının planlandığı bildirilirken , daha önce 26 olan, şimdi 16 olan bakanlık sayısının yeniden artabileceği bildiriliyor. 

4 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Söz konusu haberde görevden alınması beklenen Bakanlara şu şekilde yer verildi:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,

Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy.

Kabineye girmesi beklenen , öne çıkan 4 isim ise şu şekilde açıklandı:

  • Binali Yıldırım,
  • Nurettin Canikli,
  • Mehdi Eker,
  • Nihat Zeybekçi