Kabine Değişikliği İddiası: Adnan Bali Kimdir , Ne Mezunu?

Kabine değişikliği iddiasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Adnan Bali 'nin atanacağı bildirildi. Kemal Özkiraz'ın iddiası sonrası Adnan Bali'nin kim olduğu araştırılıyor. Peki Adnan Bali kimdir? Nerelidir? Hangi bölüm mezunudur? İşte detaylar.

Kabine Değişikliği İddiası: Adnan Bali Kimdir , Ne Mezunu?

Adnan Bali kimdir?

Avrasya Araştırma adlı şirketin sahibi Kemal Özkiraz, korona sonrası kabine değişikliği iddiasında bulundu. Özkiraz açıklamasında Berat Albayrak 'ın Dışişleri Bakanlığı 'na alınacağını yerine ise Adnan Ün 'ün getirileceğini söyledi.

Bu açıklama sonrası en çok merak edilen konu ise Adnan Bali 'nin kim olduğu konusu oldu. 

ADNAN BALİ KİMDİR?

1962 doğumlu olan Adnan Bali, Gaziantep 'lidir.  Islahiye 'de dünyaya gelen Bali, 

İlk ve ortaöğrenimini tamamlayan Bali, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü kazandı. 

Bu bölümü başarı ile bitiren Bali, 1986'da Türkiye İş Bankası 'nda göreve başladı. Aynı yıl Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Bali, 1997 yılında Fon Yönetimi Müdürlüğü Grup Müdürü, 1998 yılında ise Fon Yönetimi Müdürü oldu. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Ersin Özince'nin yerine, Genel Müdür olarak atanmıştır.

2002 yılında Şişli, 2004 yılında İş Bankası Galata Şube Müdürü olarak atanan Adnan Bali, 30 Mayıs 2006 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına yükseltildi.İngilizce bilen, evli ve üç çocuk babası olan Bali 1 Nisan 2011 tarihinde İş Bankası’nın 16. Genel Müdürü olarak atanmıştır. Sayın Bali, aynı tarihte Kredi Komitesi Başkanlığı görevine seçilmiştir.Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapmaktadır. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA