Kabine Değişikliği Açıklaması Sonrası 3 İsim!

Kabine değişikliği ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İddialarda kabinede yer alabilecek isimlere yer verildi.

Kabine Değişikliği Açıklaması Sonrası 3 İsim!

Kabine değişikliği ile ilgili son dakika açıklaması.

Geçtiğimzi gün Hande Fırat kaleme aldığı yazısında bir kabine değişikliğinin söz konusu olduğunu söyledi. Bu iddia sonrası yeni iddialar da ortaya atıldı ve hem AK Parti yönetiminde hem de kabinede değişiklikler yapılacağına yer verildi. 

Kapsamlı değişiklik için yapılan yeni açıklamada , kabinede siyasi isimlere daha çok yer verileceği bildirildi. İddialara göre mevcut parti yönetimindeki bazı isimlerin kabineye aktarılacağına yer verildi. Bu isimlerden ilkinin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik olduğu bildirilidi. İddialarda Ömer Çelik'in kabineye alınabileceğine yer verildi. 

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak için TBMM Başkanlığı görevinden istifa eden Binali Yıldırım'ın adının Cumhurbaşkanı Yardımcısı için geçtiği, MEclis Grup Başkanlığı için de konuşulduğu iddia edildi. 

Son günlerde yeniden gündem olan Berat Albayrak'ın yeniden bir göreve getirebileceği iddia edildi. BBC Türkçe'ye değerlendirmede bulunan AK Partili bir siyasetçi, "O süreçte bir kırılma yaşandı. Tamiri biraz zaman alabilir. Onun için yakın zamanda hemen bir görev verilmesini beklemek doğru değil" dedi.

Bazı kaynaklar ise Albayrak'a bir görev verilse bile bunun kabine değil, ilk aşamada parti yönetimi olacağı görüşünü dile getiriyor.

Bunun nedeni olarak da Albayrak'ın kabineye alınmasının, piyasalar tarafından olumsuz algılanabilecek olması gösteriliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA