Jandarma Uzman Erbaş ve Astsubay Alımı İçin Yeni Adım

Jandarma Genel Komutanlığı 'na uzman erbaş alımı ve uzman jandarmadan astsubaylığa geçiş için önemli bir kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonu 'na geldi.

Jandarma Uzman Erbaş ve Astsubay Alımı İçin Yeni Adım

Jandarma uzman erbaş alımı ve uzmanlardan astsubay alımı için önemli gelişme.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na bir kanun teklifi geldi. Müzeyyen Şevkin tarafından sunulan 3466 Sayılı Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde  uzman jandarmaların nasıp düzeltme işleminden itibaren maaş, maaş farkı ve diğer özlük haklarının ödenmesinin, en az %30'unun astsubaylığa geçirilmesinin ve astsubaylığa geçişte 35 olan yaş sınırının 40 olarak değiştirilmesinin sağlanması gerektiğine yer verildi.

Geçtiğimiz gün TBMM Başkanlığı 'na sunulan kanun teklifi, Başkanlık taraıfndna Plan ve Bütçe Komisyonu 'na sevk edildi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gelen kanun teklifinin tam metni ise yayımlandı. Yayımlanan teklifin tam metninde genel gerekçe kısmında şu ifadelere yer verildi:

Toplumun huzurunu sağlamaya yönelik özellikle kırsaldaki özverili çalışmalarıyla dikkat çeken ve İçişleri Bakanlığı bünyesine alınan uzman jandarmalar, astsubaylarla aynı eğitimi almalarına rağmen özlük haklarında birçok sorunla karşı karşıyadır. 

Astsubaylar gibi bir yıllık eğitimden sonra, 6 aylık görev başu eğitimi ve son olarak gerçekleşen sınavın ardından tüm şartları tamamladıktan sonr aasaleten göreve başlayan uzman jandarmalar, ne yazık ki astsubaylarla eşit özlük haklara sahip değildir. 

Uzman jandarmaların eğitim süreleri astsubaylar gibi fiili hizmetten sayılmalı, üst rütbeye geçirilme kontenjanları artırılmalı, astsubaylığa geçişlerde konulan 35 yaş sınırı 40 'a yükseltilmelidir. 

Kadroları kapalı olduğu için astsubay kadrosunda çalıştırılmalarına rağmen astsubaylara uygulanan 3600 ek göstergeden de yararlanamayan uzman jandarmalarıun özlük haklarında ve sosyal haklarında düzenleme yapılması gerektiğinden hareketle 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu 'nun ilgili maddelerinde gerekli düzenlemelerin yapılması önem arz etmektedir. 

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin tarafından verilen kanun teklifinin yürürlüğe girmesi durumunda uzman jandarmadan astsubaylığa geçişlerin kolaylaştırılması ve yeni jandarma uzman erbaş alımlarının da önünün açılması bekleniyor. 

Komisyonda görüşülecek kanun teklifi , oylamaya sunulacak ve burada kabul edilmesi durumunda kanun teklifi meclis genel kuruluna gönderilecek.

Teklif detaylarından ve yeni jandarma alımı ilanlarınan bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN