İYİ Partili Dervişoğlu: "PKK ile Dost Olan Düşmanımızdır. Karayılan'ı 10 Bin Parçaya Bölün Yanınızdayız"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve PKK bölücü örgütü ile mücadelede hükümetin yanında olduklarını söyledi. Dervişoğlu, "Karayılanı 10 bin parçaya bölün" dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu: "PKK ile Dost Olan Düşmanımızdır. Karayılan'ı 10 Bin Parçaya Bölün Yanınızdayız"

Dervişoğlu: Karayılan'ı bin parçaya bölün.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Dervişoğlu TBMM'de yaptığı açıklamada Gara'daki operasyonda şehit olan asker, polis ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi ve TBMM'ye gelerek bilgilendirme yapan , partilerini ziyaret eden Bakan Akar ile Bakan Soylu'ya teşekkür etti. 

"Sayın Savunma Bakanımız operasyonun teknik detaylarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler içeren konuşmaya imza attılar." diyen Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Sayın İçişleri Bakanımız da tıpkı Millî Savunma Bakanımız gibi terörle mücadele konusundaki kararlılıklarını ifade ettiler. Bunlardan siyasi bir rant devşirebilmek adına polemik üretebilmek, polemik yaratabilmek, karşılıklı atışmalara girmek niyetinde değilim. Bugün siyaset konuşacak değiliz ama aynı duyarlılığı herkesten beklemek bizim de hakkımızdır. Ortak acılardan ders çıkarmak, siyasi ikbal kaygılarını bir tarafa bırakmak, kelimelerimize özen göstermek bizim açımızdan bir mecburiyettir ama biz bu hassasiyeti sergilerken aynı hassasiyeti iktidar grubundan da bekliyoruz. Çünkü böyle acılı günlerde istiyorsunuz ki geçmişe yönelik hiçbir hatanızdan bahsetmeyelim. Biz de böyle acılı günleri sinemize çekip “Kan içip kızılcık şerbeti içtik.” demek üzere milletten oy alıp Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmedik. Elbette ki hassasiyetlerimizi paylaşacağız, acımızı paylaşacağız ama iktidar grubundan bazılarının da “Keşke yapmasaydık.” demelerini temin edebilecek tarihî verileri Türkiye Büyük Millet Meclisinden, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden dile getireceğiz. Bu zamana kadar “Şunlar yapıldı, bunlar yapıldı.” diyerek böyle bir ortamda, böyle acılı bir ortamda, her şeyi yüreğimize bastığımız bu ortamda yüzünüze ayna tutmak suretiyle kendinizi sorgulamanıza vesile olabilecek cümleler de sarf etmek istemiyorum ama ifadelerimden şunu çıkarın: Baktığınız aynayla yüzleşmek gibi bir mecburiyetle de pek tabiidir ki karşı karşıyasınız. Türkiye, terör belasıyla otuz yedi seneden beri uğraşıyor; bu zaman zarfında siz de takdir edersiniz ki terörle mücadele etmek bütünlük ister, bu zaman zarfında birtakım kırılganlıklar yaşanmıştır. Bugün eleştirdiğimiz birtakım sivil toplum kuruluşlarını medet kapısı olarak gördüğünüz dönemler de olmuştur. Az önce Sayın Bakan buradan ifade ettiler, Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna dönerek işte, “Trump’tan niye istemediniz demek yerine, yanınıza dönseydiniz de alıkonulan askerlerimizi ve vatandaşlarımızı oradan isteseydiniz.” beyanında bulundular. Sayın Bakanım, hassasiyetle edilmiş bir cümle olarak görüyorum ama Türk milletinin evlatlarını bir terör örgütü alıkoymuşsa onu Trump’tan istemek kadar HDP’den istemek de ayıptır çünkü bu hükûmetin asli görevidir.  Sakın yanlış anlamayınız, kürsünün hassasiyetinden kaynaklı olarak telaffuz edilmiş bir cümle gibi de görmek mümkündür."

"BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİNE KAPILDIĞINIZ DÖNEMDE..."

Dervişoğlu açıklamasının devamında, "Büyük devletler, mücadele ederken kayıplar verebilir, harekâtta da verir, tatbikatta da verir ama büyük devletler stratejide, istihbaratta ve yığınakta hata yapma lüksüne sahip değildir. Terörle mücadele sınama, yanılma yöntemleriyle sürdürülemez. 2009’da başlattığınız süreçten, bu evlatlarımız alıkoyuluncaya kadar ki süreç içerisinde yaşanmış hatalarınızı da gözden geçirmek gibi bir mecburiyetle karşı karşıyasınız. Eleştirilerimize kulak vermediniz, terör örgütünün müttefiklerini doğru bir biçimde algılayamadınız, Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlığının büyüsüne kapıldığınız dönemde, terör örgütleriyle müttefik olanları kendinize müttefik seçtiğiniz dönemler de yaşanmıştır." dedi. 

"KARAYILANI 10 BİN PARÇAYA BÖLÜN"

Bölücü terör örgütlerine  sert tepki gösteren ve hükümete destek veren İYİ Partili Dervişoğlu, "PKK, IŞİD, FETÖ; Türk milletinin başına bela olmuş terör örgütleridir. Bunların bir kısmıyla geçmiş dönemlerde halisane duygularla da görüşmüş olabilirsiniz, onlarla birlikteliği çözüm olarak addetmiş de olabilirsiniz ama bugün bir gerçekle karşı karşıyasınız.

Meclise bilgi vermek elbette ki önemlidir ama bu kürsüden iktidar grubunun öz eleştiri yapması ve “Bazı şeyleri yapmadık.” demeleri de bizim İYİ PARTİ olarak sizlerden beklentimizdir. Eleştirilerimize ve sözlerimize kulak veriniz. Bizim açımızdan PKK kanlı bir terör örgütüdür ve PKK Türk milletinin düşmanıdır, Türkiye’nin birliğinin düşmanıdır. Neredeyse 1984’ten beri bu milletin başına tebelleş olmuştur. Biz böyle bir durum karşısında, terörle uğraşmamız, siyasal bölücülükle uğraşmamız yaşadığımız coğrafyanın kaderidir diye geçiştiremeyiz. Bu bölgede yaşıyorsanız bazı şeylere katlanacaksınız diye birtakım olayları kanıksayamayız. Gerçekle yüzleşmek mecburiyetinde olduğumuz dönemlerde de sesimizi gür ve yüksek bir biçimde çıkarmak mecburiyetinde bulunduğumuzu asla ve kata aklımızdan uzak tutamayız.

Dediniz ki “Karayılan’ı bin parçaya böleceğiz.” 10 bin parçaya bölün elimizden gelen destek neyse vermekten geri durmayacağız.  Sadece Karayılan’ı değil ona destek olanları da bölüp parçalayın; Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliğine kastedenleri, coğrafyamızın bölünmesini hedefleyenleri, insanlarımızı yıllardan beri katledenleri de bir değil 10 bine bölün, sonuna kadar arkanızda durmayan namerttir." dedi.