İYİ Parti'den İstifalar Art Arda Gelmişti! Antalya Milletvekili: Türk Milliyetçileri Dışlanıyor

İYİ parti'den istifa eden önceki Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, parti yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürdü.

İYİ Parti'den İstifalar Art Arda Gelmişti! Antalya Milletvekili: Türk Milliyetçileri Dışlanıyor

Partideki Türk milliyetçilerinin dışlandığını öne süren Antalya Milletvekili, ülkücülerin ikinci sınıf birey yapılması ve dışlanmasına yönelik çalışmaların hayal kırıklığına neden olduğunu iddia etti. Meral Akşener'in parti teşkilatıyla ters düştüğüne yönelik açıklamasına da yanıt veren Antalya Milletvekili, aksine teşkilatın yanında olduğu için böyle bir karar aldığını söyledi. Tuba Vural Çokal, "Genel Başkanın ve yetkili kurulların haberi, onayı olmaksızın, tüzük dışı uygulamaları, görev değişikliklerini dayatarak hiyerarşik nezaketi yok sayan, şeffaflık ilkesini ihlal eden bir siyasi partide, parti bilinci ve aidiyetinin bir anlamı olmadığı gibi, Türk milliyetçiliği fikri de bu tarz antidemokratik uygulamalarla ihya olamaz." şeklinde konuştu.  Zorlu bir süreçte partiden istifa etmenin doğru bir karar olduğunu söyleyen Antalya Milletvekili daha önce şunları söyledi: 

Parti içinde Türk milliyetçilerinin ve Ülkücülerin ikinci sınıf birey yapılmaya ve dışlanmaya çalışılması, söylemlerle eylemlerin birbirini tutmaması ve milliyetçiliğin seçmeni elde tutmaya yönelik bir söyleme dönüşmesi hayal kırıklığına neden olmuştur.