İstifa Sonrası Flaş AK Parti ve Erdoğan Açıklaması

Berat Albayrak'ın görevinden istifa etmesi hem ulusal hem uluslararası basında geniş yankı buldu. Reuters'in son dakika olarak aktardığı bilgide istifaya dair yeni bilgilere yer verildi.

İstifa Sonrası Flaş AK Parti ve Erdoğan Açıklaması

Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili kritik açıklama.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa açıklamasının ardından dün Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yaptı ve istifanın kabul edildiğine yer verildi. İstifa açıklaması ve istifanın kabulü ileekonomide son durum hem ulusal hem uluslararası basında geniş yankı buldu. 

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı'nın son dakika olarak aktardığı haberde istifanın sonrasına dair dikkat çeken ifadeler kullanıldı.  İstifa süreci ve sonraıs ile ilgili kapsamlı bir haber yaymlayan Reuters, ajansa konuşan bazı AK Partili isimlerin konuşmasına da yer verdi.

Adı açıklanmayan ve AK Partili yetkili, istifanın hem Erdoğan'a hem partiye ciddi zarar verdiğini söyleyerek, "Bu şekilde bir istifa hem Erdoğan'a hem de partiye ciddi zarar verdi. Erdoğan, Berat beye çok büyük yatırım yaptı. Onun için birçok bakan ve bürokratı üzdü. Günün sonunda Erdoğan onu partinin başına getirecektir" ifadelerini kullandı.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Reuters Haber Ajansına konuşan üç kaynak, son 3 gündür yaşananların istifada kritik rol oynadığını iddia ederken Ekonomi bakanlığında görevli bir yetkili, "Merkez Bankası'na atanan kişi Albayrak'ın birlikte çalışabileceği biri değildi, aynı ekonomik görüşe sahip değillerdi" diyerek bu iddiaları güçlendirdi.

Reuters'a konuşan bir diğer üst düzey yetkili de, Albayrak'ın gidişinin kabinede ve cumhurbaşkanlığı yetkililerinde geniş çaplı bir değişimi tetikleyebileceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA