İstanbul Seçimleri Yenilenirse Yeni Seçim Ne Zaman Olacak?

İstanbul 'da seçimlerin yenilenmesi itirazları için YSK 'nın görüşmesi devam ediyor. Peki İstanbul 'da seçimler yenilenirse yeni seçimler ne zaman yapılacak?

İstanbul Seçimleri Yenilenirse Yeni Seçim Ne Zaman Olacak?

İstanbul seçimleri yenilenirse yeni seçim ne zaman yapılacak?

YSK , İstanbul seçimleri için nihai kararını vermek üzere bugün toplandı. Tüm gözler YSK 'nın toplantısında. Yüksek Seçim Kurulu 'nun toplantısında henüz karar çıkmadı. Karar için meraklı bekleyiş devam ederken  vatandaşlar ,seçimin yenilenmesi durumunda yeni seçimin hangi tarihte olacağını araştırmaya başladı.

ERDOĞAN 'DAN AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ankara 'da itiraz etmedik. İstanbulda yolsuzluklar var. Ben bir genel başkan olarak halkımın iradesini, halkımın oyunun arkasını takip etmek zorundayım. 27 binden 28 binden 13 bine kadar bu oylar düşüyorsa, burada bir yolsuzluğun olduğu açıkça ortadayken bunu kovalamayalım mı? Takip etmeyelim mi?

Vatandaşım bana şunu söylüyor. Başkanım bu seçim yenilenmeli.  Dünyanın birçok yerinde yarım puanla olduğu yerlerde bile seçimler yenilenmiştir. Niye? Gönüller huzur bulacak.

Daha önce buna benzer kararları YSK almıştır. Hele hele burası İstanbul kasaba değil, ilçe değil, belde değil. 

Bakı ben bugüne kadar konuşmadın, diğerleri konuştu. Ama artık yetti. Burda bir şaibhe var. Açık ortada, Yolsuzluk var. Açıkça ortada. Gidelim millete ne derse başımızın üstünde. 

Bankalardaki sözleşmeli işçiler o sandıklarda görevlendirilirse daha neyiş düşünüyoruz. 

Malesef 4 5 bankanın müşterisi sandıklarda görevlendiriliyor.  Ortada bir yolsuzluk ve şaibe var. Dolayısıyla bu şaibenin ortadan kalkması gerekmektedir. 

Bizim hayatımız desteğini milletten almayan vesayetle mücadelede geçti. Her şey ortada. İstanbulda 39 İlçede 25 tanesini kazandık. İBB meclisinin çoğunluğu meclis üyelerimizde. Bütün bunlar apaçık ortada iken kalkıp da daha da ileri gitmek suretiyle oradaki başkanların kilitlerini sökmeye varan davranışlara varıyor.

BİZİM TEHDİDİMİZ YOK

Temenni ediyorum YSK adil bir karar alır."

CHP SÖZCÜSÜ 'NDEN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamda şu ifadeleri kullandı:

"Dün YSK’yı etkilemeye yönelik yeni bir oyun piyasaya sürülmüştür. AA tam da YSK’nın kararı öncesinde bir soruşturma ile ilgili bilgileri kamuoyuna sızdırmıştır. 43 sandık görevlisinin FETÖ ile irtibatı olduğu söylenmiştir. FETÖ meselesi giderek çorbaya atılan sineğe benzemeye başlamıştır. İktidar için Bank Asya’ya para yatırmak FETÖ’cü olmaya yetiyor. Bu da seçimlerin yenilenmesi için gerekçe olabiliyor. Bank Asya'ya para yatıran iş adamı FETÖ'cü olmuyor ihale üstüne ihale alıyor. Ama Bank Asya'ya para yatıran görevli FETÖ'cü oluyor."

SEÇİM NE ZAMAN OLACAK?

İstanbul 'da seçimlerin yenilenmesi durumunda yeni seçimler 2 Haziran Pazar günü yapılacak.